ВМЕСТО ПОЛИТИЧЕСКИ ПИАР, ДА ПОГЛЕДНЕМ РЕАЛНОСТТА

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/vmesto-politicheski-piar-da-poglednem-realnostta/8993 SvobodnoSlovo.eu
ВМЕСТО ПОЛИТИЧЕСКИ ПИАР, ДА ПОГЛЕДНЕМ РЕАЛНОСТТА

Чета днес една публикация, как човек от село иска по-често избори, за да оправят политиците улиците в селото. И се замислих за нещо, което отдавна съм го забелязала:

Политиците не предлагат реални решения. Те правят еквилибристика с мантри като "евроинтеграция", "демокрация", "евроатлантически път" и прочие думи, за които е забранено дори да се усъмняваме, че са най-висшето благо за човечеството! Както се казва - искаме, не искаме, ще ни правят щастливи!

Всъщност политиците много обещават. За да ги изберат, естествено. Част от играта, в която политикът се опитва да хване на въдицата електората. Самата политика вместо изкуство и наука за управлението на държавите, се превърна в цирк, целящ преразпределение на ресурси, активи и власт

И всъщност на нас ни трябват други политици. Много мразя чуждиците, например думата "визионер", но всъщност такива хора ни трябват. За тях политиката да не е начин за добра кариера, власт и пари, да бъде средство за успешно развитие на държавата и народа. На практика, както вчера казах в едно интервю, по-рано по времето на Живков имахме петилетки, сега имаме четирилетки - всичко се мисли за четири години и трайността му е също по толкова. Дългосрочни планове няма, с малки изключения.

Хората искат политиците да са близо до тях и да знаят проблемите им. Да са хора, излезли от народа и вървящи редом до народа си. А не, като в "Приказка за стълбата" на Смирненски, боговете да са им братя и да презират плебеите. Знаете ли, познавам хора, които могат да се нарекат част от българската аристокрация /аристокрация на духа по-скоро/. Те се отнасят към всеки като равен. Познавах професор - уважаван, от добро и известно семейство, с много пари, който постоянно се спираше да говори с непознати хора, да поздравява, да се интересува от проблемите на другите. Дори не бихте го заподозрели, че е на някакво високо ниво. От него научих, че само низките духом не искат да се наведат до човек, а доброто отношение към всеки и най-вече емпатията към хората отличават човека от добитъка например....

Тази предизборна кампания се наслушах на много високопарни изказвания. Разбрах, че проблемите на прайдърите и подслушваните са от вопиющо значение за просперитета на България. Разбрах, че много политици искат една древна държава, която от тринадесет века е в Европа, да я превръщат в европейска държава. Разбрах, че някои искат да правят парламент за децата, въпреки, че само с цената на билбордовете им могат да се издържат половината български деца. Разбрах, че най-важно е демокрацията, но онази демокрация, която е съгласувана, одобрена и подпечатана от Козяк и която, странно защо, се различава от принципите на демокрацията, съществували доскоро. Разбрах, че без ЕС ние трябва да погинем, да си изровим гробчето и да се зарием отгоре като в анимационно филмче /все ми се иска да попитам тези политици как България 13 века е оцелява ВЪПРЕКИ Европа, а не заради нея, защото сегашните ни съюзници са същите, които са били съюзници на османския султан, а техни поданици са били начело на турската войска при потушаването на Априлското въстание, и са същите тези, които орязаха територии от България на Берлинския и Ньойския договор/. Разбрах, че всъщност голяма част от българските политици не виждат, или не искат да видят реалните проблеми, стоящи пред България и българите. Може би, защото научават какви проблеми трябва да имаме, от чуждите посолства!

И отново ще повторя - България трябва да бъде над всичко. Ние, на първо място, трябва да гледаме интересите на българите, защото тук е земята на българите! Да питаме хората какво искат и от какво имат нужда. Да решим проблемите им, да възстановим България и да теглим майната на всеки, който се опитва да се бърка във вътрешните ни работи.

Затова и избрах "Възраждане". Защото там удобни политици няма. Защото там плановете не се съгласуват нито на Козяк, нито в някое друго посолство. Защото искаме България да я има за българските деца и поколения напред. И искаме да им оставим наследство, с което да се гордеят. Политика, основана само на интересите на българите и държавата ни. Политика, произтичаща от народа и връщаща се винаги пред народа! Това сме ние! Неудобни, но истински.. Затова е и жестокият черен пиар, който е много последователен срещу всички от партията. Знаете ли всъщност колко струва да наемете ПР агенция например от Израел да очерни политическия ви противник? Много. Няколко чекмеджета.....но аз вярвам в българите, че ще осъзнаят най-после лъжите, с които ни приспиват три десетилетия. И българският лъв най-накрая ще се събуди и ще се разправи с лешоядите, които са го наобиколили!

Да живее България!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.