ЗАДЪЛЖЕНИ СТЕ ДА ИНФОРМИРАТЕ ХОРАТА

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/zadalzheni-ste-da-informirate-horata/6602 SvobodnoSlovo.eu
ЗАДЪЛЖЕНИ СТЕ ДА ИНФОРМИРАТЕ ХОРАТА

Управляващите се провалиха в мерките. Най-вече заради собствените си грешки и упорство да не ги поправят. Свикнали да упражняват държавната принуда, не схващат, че този път хората са притеснени и искат да имат информация и сами да решават какво да правят.

На сайта на Министерство на здравеопазването текат постоянно реклами за ваксиниране срещу КОВИД-19, но важната информация я няма - например не са обявени договорите с фармацевтичните компании за доставка на ваксини и какво е тяхното съдържание.

В общественото пространство се носят слухове, че договорите са засекретени за повече от половин век, което нормално води до притеснение с какво всъщност искат да ни имунизират. Няма данни по какъв начин се изготвя статистиката. Защото е нормално ако изследваш 100 души, броят заразени да е един, а ако изследваш 10 000, да е друг. Кой решава? И защо заразените да се смятат за болни? Много хора носят какви ли не вируси в латентно състояние, но това не е проблем.

Защо не се дава детайлна и реална информация за вируса, а дори на официалните правителствени сайтове се плашат хората и се принуждават да се ваксинират, вместо да се дадат данни, така че всеки сам да си вземе решение. Няма и данни колко странични реакции, в какви случаи, къде и как има от ваксинирането. Няма данни за изследване на резултатите от ваксините в България. Няма данни за извършени аутопсии. Няма данни какви други заболявания са пречка за ваксиниране.

Всички тези неща са важни. Не може да искате да налагате диктатура, за да ни пазите здравето, а дори да не ни уведомявате какво се случва. Хората не са глупаци. Когато нещо не съответсва на реалността, веднага го разбират.

И вместо да инвестирате в реклами за смартчасовници и томболи, направете цялата информация за вируса и ваксините реална и достъпна за хората. Престанете да ни плашите и бъдете лекари, а не проводници на диктатура и рекламни агенти на фармацевтичните компании.

Време е здравият разум и законите да заемат полагащото им се място. Време е да престанете да си правите експерименти с нас. Време е да разберете, че хората не са глупаци. Кажете истината и тогава изисквайте.

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.