Златистият плаж Смокиня посивя от нов пясък

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/zlatistiyat-plazh-smokinya-posivya-ot-nov-pyasak/9578 SvobodnoSlovo.eu
Златистият плаж Смокиня посивя от нов пясък

Наред с бетонните постаменти, които покриха плажа на "Смокиня", тези дни там се извършва още по-сериозно посегателство над природата. Върху златистия пясък, който е типичен за този залив, е изсипан друг, по-сивкав и светъл, докаран с камиони, незнайно откъде и разнесен по цялата ивица. Преди това дюните са нивелирани и нивото на плажа е повдигнато.

Всичко е извършено в името на една висша цел - да се предпазят заведенията от вълните. Това е нещо, което трудно ще видите с просто око, но заснето от високо, с подходящи филтри, дава повече яснота за пораженията, които са нанесени на природата от страна на концесионерите.

В резултат на тези действия, един от най-красивите плажове на българското Черноморие, формиран в продължение на хиляди години, е безвъзвратно унищожен само за няколко дни!!!

Сега остава стотина торби цимент да бъдат разпръснати равномерно и при идването на водата, ще получим първия екологично бетониран плаж.

Био плаж !!!

На туристите честито, а на институциите хиляди благодарности!

P.S. Това ще продължи да се случва и на други места, ако наблюдаваме безучастно!

Министерство на околната среда и водите Община Созопол / Sozopol Municipality ДА ЗАПАЗИМ КОРАЛ !!! Да не допуснем Синеморец да се превърне в Слънчев Бряг!

Vaso Gurov

Може да бъде изображение с природа

Може да бъде изображение с океан, природа и плаж

Може да бъде изображение с на открито

Може да бъде изображение с на открито

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.