Антоанета Цонева: Иван Гешев да не се бави и да подаде оставка

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/antoaneta-coneva-ivan-geshev-da-ne-se-bavi-i-da-podade-ostavka/5804 SvobodnoSlovo.eu
Антоанета Цонева: Иван Гешев да не се бави и да подаде оставка

Оставката, която трябва също да бъде подадена, е на Иван Гешев, така че още веднъж да го призова просто да не се бави и да я подаде. За това призова за пореден път депутатът от ”Демократична България Антоанета Цонева.

Пред БНТ тя коментира и темата с оставката на бившия главен прокурор: Решението на Сотир Цацаров е лично, ние не воюваме с личности. За нас е важно структурно да се справим с начина, по който работи тази комисия, разкри тя.

Разбира се, ние от ДБ сме имали през годините много силни критики към Цацаров като главен прокурор, това е известно, фамозният скандал "Цумгейт", в който и нашата политическа формация беше намесена много рязко, така че нашата позиция е категорично ясна.

Много по-важно е как ние ще реформираме КПКОНПИ, за да може тя действително да осигури ефективна борба с корупцията, да бъде разделена на две - комисия, която се занимава с отнемане на незаконно придобито имущество и другата част, която се занимава с разследване на корупция, обясни Цонева.

Тя коментира и предстоящият днес избор на председател на ВКС: Това заседание ще се води и от правосъдния министър, излъчен от ДБ, надявам се и вярвам, че това ще бъде един добър избор, нека да видим как ще се развие дискусията и гласуването, заяви Цонева.

frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.