БОЕЦ сезира ИВСС за ‘Pi ar Sevi Boiko“!

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/boec-sezira-ivss-za-pi-ar-sevi-boiko/7813 SvobodnoSlovo.eu
БОЕЦ сезира ИВСС за ‘Pi ar Sevi Boiko“!

ВАЖНО!

БОЕЦ сезира ИВСС за ‘Pi ar Sevi Boiko“! (документи)

Гешев, вече не ти е смешно! На нас също.

Днес БОЕЦ внесохме сигнали до ИВСС, ВСС, ВКП и Министерството на правосъдието за контактите и отношенията на главния прокурор Иван Гешев и пиарката на Бойко Борисов, Севдалина Арнаудова.

Това означава, че Гешев контактува с проверявано от прокуратурата лице, като демонстрира особена близост. БОЕЦ очакваме от прокуратурата да извърши проверка по нашия сигнал, очакваме резултати и действия, а вместо това ставаме свидетели на абсолютно недопустими, неправомерни и неморални контакти на Гешев с лице, което би трябвало да е обект на проверка от страна на оглавяваната от него институция!

Това е олицетворение на мафиотско-корупционния модел на управление на държавата. Считаме, че с тези свои действия Гешев се поставя в тежък конфликт на интереси и грубо погазва всички етични норми на поведение на магистратите.

Освен обект на проверка, Севдалина Арнаудова е служебно обвързана и подчинена на лицето Бойко Методиев Борисов – бивш премиер и лидер на ПП ГЕРБ, което я прави политическа фигура. Личните контактите на магистрати в работно време и при изпълнение на служебните задължения с политически фигури са признак за политическа обвързаност и пристрастност и нарушават магистратския интегритет и независимост.

След огласяването на тези контакти на Гешев и Арнаудова по време на заседанието на правната комисия в Парламента последва масова обществена реакция на неодобрение и възмущение. Поведението и действията му се отразяват негативно върху авторитета на цялата съдебна система.

БОЕЦ изразяваме съмнения и че тези лични отношения на Гешев с Арнаудова са повлияли и на развитието на проверката по нашия сигнал срещу нея. Това е престъпление от общ характер – злоупотреба с власт, осуетяване на наказателно преследване – престъпление срещу правосъдието и тн.

Многократно сме сезирали ИВСС и ВСС за подобни казуси, като Иван Гешев се явява рецидивист в действията, уронващи престижа на съдебната власт. Отбелязваме и забележителна всеотдайност и трудов ентусиазъм в мнозинството от членовете на ИВСС и ВСС, както и в прокуратурата, при прекратяване на проверките срещу Гешев. В резултат на което, констатираме под 10% рейтинг на съдебната власт в България, както и първото място по корупция в Европейския съюз. И не е само усещане.

#БОЕЦ

https://www.boec-bg.com/archives/4605

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.