Доц. Ат. Мангъров: Плаши ме стремежът да се ваксинират колкото може повече хора и повече пъти

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/doc-at-mangarov-plashi-me-stremezhat-da-se-vaksinirat-kolkoto-mozhe-poveche-hora-i-poveche-pati/5863 SvobodnoSlovo.eu
Доц. Ат. Мангъров: Плаши ме стремежът да се ваксинират колкото може повече хора и повече пъти

Каква е здравната обстановка в страната ни в началото на 2022 година? Доколко ваксините и ограничителните мерки ни предпазват от разпространението на непрекъснато мутиращия вирус и има ли надежда скоро епидемията да свърши? Докъде може да стигне „медицинския фашизъм” в отнемането на правата и свободите на хората? Разговарям с експерта – лекар доц. Атанас Мангъров, който беше заклеймен и сатанизиран от мнозина наплашени за живота си ваксинирани граждани само, защото има различно от тяхното мнение. Обаче неговото е на специалиста, опиращ се само на науката и фактите дотук неговите тези се оказват верни. Той е началник на обособената "Ковид клиника" в СБАЛИПБ „Проф. Ив.Киров” – София - Специализирана болница по инфекциозни и паразитни болести.

Здравната обстановка у нас наподобява на това, което се случи в Южна Африка, Великобритания, САЩ, Франция и т.н., където се наблюдава рязко нарастване на заразените с Омикрон. За него вече се знае, че протича по-леко, разпространява се много бързо и е на път да мине през цялото неболедувало досега по естествен начин население. Ваксинираните очевидно ще го преболедуват.

Вече всеки, който се разкиха, разкашля и му потекат сополи, го диагностицират с ковид.

За грипове и хреми, не се говори.

Във всички страни по света властите въведоха ограничителни мерки, като у нас те далеч не са най-строгите. Но хората виждат, че там, където прилагат най-крути ограничения, броят на заразените непрекъснато расте. Особено през последните седмици, откакто се появи вариантът Омикрон. Погледнете как в САЩ, където непрекъснато налагат ограничения, последните дни стигнаха до близо по 1 млн.души заразени на ден. Във Великобритания покосените от модикацията са до 200 000 на ден и т.н..

Независимо от ваксинационния статус на населението, броят на новозаразените расте.

Така ще продължи докато Омикронът не мине през цялото население, което не го е карало по естествен път.

В този контекст, за мен е необяснимо защо властите в отделните държави продължават да принуждават по всякакъв начин хората да се ваксинират! От медицинска гледна точка, това е безумно. Там, където са  поставени по две дози, обясняват на хората, че ако се ваксинират 3-ти път няма да се срещнат с вируса. Където имат вече по три игли, се казва да се ваксинират 4-ти път, за да не се разболеят. Крайно време е управниците да започнат да мислят логично и да проумеят, че по този начин не става.

Що за безумие е това, което властите в Австралия правят по отношение на шампиона по тенис Новак Джокович! Цялата тази грозна инценировка показва степента на безумност, до която може да стигне един медицински фашизъм в страна като Австралия.

Мерките, които ни налагат от две години, не дават никакъв резултат, но въпреки това продължават да ги прилагат. Все едно да смените бравата на своята врата, но да продължавате да се опитвате да отключвате със стария си ключ. Няма да я отворите така.

Безспокои ме, че никой не го е еня да предпазва хората, тъй като е очевидно, че тези ваксини не ги пазят. Но ме плаши стремежът да се набоцкат колкото може повече хора и колкото може повече пъти. Очевидно е, че не се получава, вижте Италия, Испания, Франция, САЩ, Израел и др. колко много са ваксинираните и как там заразата пламва отново и отново.

Казват, че у нас смъртността била най-висока. Но нека не се заблуждаваме – това е така, защото здравната ни система е много калпава,

а много болници бяха затворени и не могат да обслужват онези, които преди са се лекували в тях.

Аз многократно съм казвал, че всички онези, които не са в тежка форма, трябва да се лекуват вкъщи. В болница да се приемат само онези, които имат необходимост да им се подава кислород. Но никой не ме чува, болниците са препълнени с пациенти, които не се нуждаят от хоспитализация.

Болните, които остават вкъщи, е важно да пият много течности, да ядат повече плодове и течни храни, за да имат сили да се борят с инфекцията. Добре е да вземат по 1 аспирин от 100 милиграма веднъж на ден. Вирусът засилва способността на кръвта да се съсирва, а ацетил-салициловата киселина/аспирин/ в малки дози намалява тази опасност. Аспиринът трябва да се пие в продължение на няколко месеца – 2-3-4, защото ковидът е продължително заболяване. Острата фаза при него протича  за около 2 седмици, но след това още 20-25 дни има симптоми като отпадналост, замайване и т.н..Най-тежко е между 10-тия и15-тия ден, когато настъпват усложнения като дихателната недостатъчност. Това се случва, когато вирусът обхване такава част от белия дроб, че останалата, незасегнатата част, не може да покрива нуждите на човека от кислород. Няма смисъл да се влиза в болница, ако нямаш дихателна недостатъчност, само защото ти е нещо некомфортно.

Още от самото начало аз повтарям, че трябва да живеем нормално, не да се затваряме и изолираме, защото по такъв начин се удължава агонията в обществото ни.

Крайно време е да започнем да мислим с главите си и да се върнем към нормалното състояние на нещата. Стига вече с това безсмислено нагнетяване на напрежение и плашене, което тече от сутрин до вечер по всички медии. То не е от полза за никого.

https://novini.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.