ДОЦ. АТАНАС МАНГЪРОВ: АБСУРДНА Е ТАЗИ СИЛОВА МАСОВА МАНИЯ И НАПЪН ДА СЕ НАКАРАТ ВСИЧКИ ДА СЕ НАБОЦКАТ!

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/doc-atanas-mangarov-absurdna-e-tazi-silova-masova-maniya-i-napan-da-se-nakarat-vsichki-da-se-nabockat/5710 SvobodnoSlovo.eu
ДОЦ. АТАНАС МАНГЪРОВ: АБСУРДНА Е ТАЗИ СИЛОВА МАСОВА МАНИЯ И НАПЪН ДА СЕ НАКАРАТ ВСИЧКИ ДА СЕ НАБОЦКАТ!

Доц. Атанас Мангъров в интервю за предаването „Добър ден България“ на Радио „Фокус“.

Водещ: Гост е един именик, за който казват, че има невероятната способност да лекува деца и да си създава врагове. Предполагам разбрахте, че става дума за доц. Атанас Мангъров – началник Клиника в Специализираната болница по инфекциозни и паразитни болести в София, вече и консултант към ПП „Възраждане“ по отношение на пандемията и всички произтичащи от нея забрани, ограничения, ваксинации, сертификати и протести, разбира се. Честит имен ден! Носете името си все така с гордост, поне при вас тя е подплатена. Пожелавам ви здраве, че след днешния рекорден брой новозаразени, направо не се сещам за друго. Кажете сега как преминава картината на Омикрон при децата – нашето бъдеще.

Атанас Мангъров: В момента в нашата болница имаме 42 болни, 16 от които са деца, като при децата, които са най-вероятно с този вариант – Омикрон, на практика протичането на заболяването по нищо не се отличава от тези вирусни инфекции, с които всяко дете се среща поне два-три пъти годишно. Много често децата идват посред нощ, защото са с висока температура и с много уплашени родители, но само след два-три дни те започват да настояват да си ходят, защото просто се вижда, че няма нищо. Като неприятното е, че при нас идват деца от Благоевград, от Сандански, от Петрич, които даже не са прегледани. На мен ми се обаждат посред нощ да ми кажат, че идва много тежко болно дете и аз ги питам: някой видял ли го е, и ми отговарят „Не, никой не го е виждал, защото никой не иска да го види, но то е зле“.

Водещ: Как така? Защо никой не иска да го види? Това някаква лекарска безотговорност ли е? Защо така никой не желае да преглежда?

Атанас Мангъров: Това е лекарски страх. За съжаление лекарите се изплашиха и те отказват да преглеждат и да лекуват болните си – говоря за доболничната помощ, както за възрастните, така и за децата.

Водещ: Това е някакъв прецедент, просто аз не мога да повярвам, че е възможно.

Атанас Мангъров: Това се вижда ежедневно, ние го виждаме.

Водещ: Това е просто безпардонно. Аз искам да ви питам нещо друго. Вие май сте единственият лекар, в България поне, чиято позиция не желаят колегите ви да приемат или не разбират, или по-скоро не искат да разберат заради някакви, може би финансови интереси, или пък вие сте учили някаква различна медицина. Кажете поне къде сте учил, доц. Мангъров? Защо не искат да ви чуят, че маските и абсолютно всякакви противоепидемични мерки не помагат, а само отлагат неизбежното, а именно вирусът да мине през всички, да се създаде стаден имунитет и да се приключи веднъж завинаги с тази пандемия?

Атанас Мангъров: Не зная, но това са същите хора, които отказват да преглеждат деца, ако децата не са с отрицателен тест. Въпреки че много от тях са ваксинирани, някои от тях не са ваксинирани и те не знаят защо. Но това са хора, които отказват да си гледат работата. Всъщност, който го е страх, нека да носи маска, нека да се облича с чаршафи, да се ваксинира, но да си върши работата. Т.е. всички лекари трябва да бъдат на своето работно място и да си лекуват болните, но не по телефона. Няма такова нещо като телефонна диагноза, както няма и телефонна любов

Водещ: А добре, защо не ви чуват управляващите тогава? Вие сега сте вече съветник по тези въпроси на „Възраждане“. Какво се случва? Защо премиерът Петков не ви чува, че всъщност тези зелени сертификати са абсолютно безсмислени?

Атанас Мангъров: Това, което чувам и от старото ръководство, и донякъде и от днешното ръководство, е, че ние не може да се отклоняваме от „правата вяра“. Ние трябва да се съобразяваме с нашите европейски партньори и просто трябва да продължаваме да правим това, което се прави навън, без да мислим.

Водещ: Това не е ли свързано с някакви финансови интереси, доц. Мангъров? Защото няма логика. Вие казвате: след като един човек, притежаващ зелен сертификат, може да се разболее и може да пренася болестта, кому е нужен този зелен сертификат, кого пазим с него?

Атанас Мангъров: Може и да се свързано с финансови интереси, но това, което виждам – че от ноември до януари инфлацията е нараснала с 28%, с 1/3. Това, ако не е финансов интерес, не знам какво да кажа.

Водещ: Той е глобален по всяка вероятност.

Атанас Мангъров: И всичко това не се вижда, защото ние всеки ден се разправяме за ваксини и за сертификати, за какво ли не, но в същото време си затваряме очите за това, че тези хора са път да разрушат цялата икономика, да не остане камък върху камък.

Водещ: По всяка вероятност, това създава възможност за промяна на световния ред или… От там ли идва цялата работа?

Атанас Мангъров: Аз не зная какво има, но виждам какво става. И мисля, че всеки разумен човек го вижда. И ако не го вижда, много скоро ще го усети и по джоба си и по това, че ще започнем пак да ставаме като дискотека през 90-те години. Не зная защо се случва всичко това, но виждам, че това, което става, е много лошо и е пагубно за цялото човечество и за нас в частност, като една малка част от това човечество.

Водещ: Добре. Доц. Мангъров, аз искам да ви питам следното: според вас наистина ли ваксините са абсолютно безсмислени и трябва ли наистина всички да преминем през този последен, може би щам Омикрон, за да се приключи с пандемията? Виждате ли краят на пандемията наистина, както предрекохте миналата година? Може би вие бяхте първият, който казахте, че се вижда следващата година краят на пандемията с новия щам.

Атанас Мангъров: Винаги съм казвал, че всеки, който иска да се ваксинира, може и трябва да се ваксинира. Това, което е неправилното, е, че хората се карат да се ваксинират насилствено, каквото и да ви казват – че ти не може да ходиш на работа, не може да пътуваш, не може да се качиш в транспорта, ако не си ваксиниран във все повече и повече страни по света. Не можеш да участваш в някакво състезание, както се видя с Новак Джокович. Това, което е абсурдното, е да се мисли, че с ваксини, които създават антитела срещу антигена на най-стария вариант на вируса но КОВИД, може да се очаква ефект при новите варианти. Вижда се, че това не се получава, колкото и да се напъваме. И е абсурдна тази масова мания, този масов напън да се накарат всички хора да се набоцкат по един, по два, по три, по четири пъти. Там, където са набоцкани по два пъти, им казват, че е нужно да се набоцкат още веднъж, там, където са набоцкани по три пъти, им казват, че още веднъж. И до безкрай. Т.е. няма как да се получи това нещо, но въпреки това се настоява и това се налага силово. И никой не казва какво всъщност може да се случи при тези непрекъснати реимунизации.

Водещ: Вие сигнализирахте за някакви последствия от ваксинациите, кажете какви са. Кажете какво наблюдавате във вашата практика.

Атанас Мангъров: Това, което виждам – има вече и фатални случаи и всички те трябва да се съобщават. Просто виждам млади хора, които са ваксинирани, а след това развиват много сериозни заболявания. Имам втори случай, с който аз съм запознат.

В единия случай беше момиче на 28 години, при втория е момче на 26-годишна възраст, които са в много тежко състояние, като момичето почина през октомври миналата година в софийската болница „Света Анна“. Никой не съобщи за тези случаи. Има и много други, които просто не се съобщават.

Водещ: И това според вас е следствие на ваксинацията, така ли?

Атанас Мангъров: Това са неща, които трябва да се проучат, защото всички тези ваксини са в третата си фаза от своето клинично проучване и всички тези неща трябва да се съобщават и да се проучват, а не да се замитат под килима.

Водещ: Добре, доц. Мангъров, аз не мога да не ви попитам – защо има такова разделение между Българския лекарски съюз и вас? Единици сте лекарите, които защитават тезата и сте антиваксъри един вид. Защо е това разделение? Та вие не сте ли част от лекарското съсловие в България?

Атанас Мангъров: За това може да попитате самия Лекарски съюз, като те казват, че те служат на науката, че те са тия, които са единствено посветени в „правата вяра“. Просто мисля, че там има съвсем други неща.

Водещ: Други интереси, казвате?

Атанас Мангъров: Просто те са на страната на правителството, на мерките, на всичко това, което се случва и се налага по света, за съжаление.

Водещ: А вие защо не сте на тази страна?

Атанас Мангъров: Защото няма как да се откажа от нещата, които съм учил, които съм виждал. Защото просто това са неща, с които се занимавам от 40 години и просто няма как да си плюя на всичко, което съм научил и мога да правя.

Водещ: Вие бяхте категоричен, че с мерки или не, вирусът ще премине през 80% от хората, като през това време ще мутира неколкократно, като ще става все по-вирулентен, т.е. все по-лесно ще се заразяваме, но в същото време все по-леко ще боледуваме, защото в епидемиологията, при вече разразилата се епидемия, както е сега, има едни природни закони, срещу които освен да забавим агонията с експериментални лекарства, ваксини, мерки, маски, нищо друго не може да направим. Ако еволюцията на вируса продължи към вариант с ниска патогенност и висока заразност, епидемията приключва ли?

Атанас Мангъров: Да. Ако този вирус мине под някоя от своите варианти през цялото население, нещата ще приключат. И това е нещо, което не важи само за този вирус. Това важи за всички съществуващи вируси досега. Това, че някои хора са започнали да четат преди две години и са чели много, много, много и си мислят, че са получили съкровеното познание, не означава, че нещата по света са се променили. Хората са тук от милиони години и ако нещата бяха, както тези хора, които налагат всички тези медицински глупости, бяха верни, просто нямаше да има хора на Земното кълбо.

Водещ: Добре. Аз искам сега да ви питам нещо, което е може да се приеме като теория на конспирацията, но излезе един доклад миналия понеделник на американските служби, в който се казва, че SARS-CoV-2 е синтетична химера с шипов протеин, създадена да се закрепя за човешките протеинови рецептори и въведена в рекомбинант на SARSr-CoV от гръбнака на прилеп. Това е като жива ваксина, която още не е модифицирана до по-отслабено състояние, което програмата искала да създаде на своя финален етап. Тя е изтекла, разпространила се е бързо, а първоначаклната цел е била да може ефективно да заразява прилепите в пещерите, но все още не е била готова да заразява прилепи, поради което не се и наблюдава такова заразяване. Причината, поради която заболяването е толкова объркващо, е, че това е в по-малка степен вирус и в много по-голяма степен проектиран шипов протеин, който пътува, образно казано, на автостоп с множество квазивидове на SARS-CoV, обясняват в доклада. Колкото по-близо е до финала търсената форма на отслабена жива ваксина, толкова по-вероятно е да се засилва след първоначалното си изпускане през август 2019 г. Как мислите, това има ли някаква научна стойност този доклад или е в сферата на конспирациите?

Атанас Мангъров: Това е хипотеза и за да се докаже, трябва да се намерят данни. Но това, което виждаме, по нищо не се отличава от нещата, които са се случвали в миналото. Както е станало през 1918 г. с испанския грип. И това е ходът, който следва всяка епидемия, която е причинявана от нов вирус. Как се е появил този вирус, кой го е създал, аз не мога да кажа, но това, което аз мога да кажа, е как ние бихме могли по най-добрия начин да се борим с него. Като за съжаление, пак трябва да се каже, че това е природно бедствие, при което хора ще загинат и този вирус ще върви дотогава, докато всеки един човек по цялото Земно кълбо не получи имунен отговор срещу него по един или друг начин. За съжаление, оказа се, че опитите да се създаде такъв колективен имунитет с имунизация по отношение на този конкретен вирус са неуспешни. И вижда се, че там, където са ваксинирани на 90%, вирусът си минава през цялото население под формата на Омикрон.

Водещ: Като настинка един вид?

Атанас Мангъров: В настоящия момент – да. Може би ще дойде и друг вариант, ако Омикронът не си свърши работата.

Водещ: А какви са вашите наблюдения и предположения, в смисъл ще си свърши ли работата Омикрон или не? Днеска имаме 10 000 новозаразни.

Атанас Мангъров: Ами, засега я върши много добре, защото имаме 10 000. Преди няколко дни се съобщи, че в САЩ, които са също добре ваксинирани, имат по 1 милион нови случаи на ден, в Холандия, които са ваксинирани на 86%, имат по 40 и няколко хиляди на ден. Просто този вирус се разпространява много бързо, много добре. За щастие, той не причинява тежко заболяване. Той засяга децата, но не ги засяга тежко. При тях това заболяване по нищо не се отличава – ще го кажа още веднъж, от всички тези вирусни инфекции, с които всяко дете се среща по няколко пъти годишно. Т.е. няма нищо особено, освен един голям страх.

Водещ: Няма нищо опасно за децата – така да кажем, освен страхът на родителите.

Атанас Мангъров: Да, и нежеланието на лекарите да ги преглеждат и да ги лекуват. Страхът.

Водещ: Страхът е опасно нещо.

Атанас Мангъров: Не може дете да идва от 200 км, без да е прегледано, защото се страхуват. Не може. И не бива.

Водещ: И не бива, точно така, не бива. В крайна сметка, рано или късно истината ще излезе и аз мисля, че ще се преборим с този вирус, защото няма начин. Толкова е вирулентен, както казахте, 1 милион ден новозаболели в Америка – с това темпо може би за две седмици ще премине през цялото Земно кълбо.

Атанас Мангъров: Малко повече, малко повече. И също тук мога да цитирам един умен човек, който е казал, че животът е това, което става, докато ние правим други планове.

Водещ: Да, може би е така. Благодаря ви за различната гледна точка и за позицията, от която така и не отстъпихте толкова години. Какватои да е истината, тя рано или късно ще се покаже, ще ни я покаже закона на природата, може да не сме живи, но историята ще помни, както се казва.

Атанас Мангъров: Да, сигурен съм. Това са закони на природата и някой да каже, че е чел много книжки и ги е изучил до дъно – просто този човек говори глупости.

http://focus-news.net/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.