ДОМАШНО НАСИЛИЕ И НАСИЛСТВЕНО ПРИЕМАНЕ НА ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ?

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/domashno-nasilie-i-nasilstveno-priemane-na-istanbulskata-konvenciya/5680 SvobodnoSlovo.eu
ДОМАШНО НАСИЛИЕ И НАСИЛСТВЕНО ПРИЕМАНЕ НА ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ?

След като решиха проблемите на българите, след като осигуриха достатъчно безплатни услуги за децата, след като решиха проблемите в образованието, нещата опряха до битите жени. Приоритет били на Кирил Петков и прочие харвардска компания. Това, че още не е внесен Законопроект за държавния бюджет, че не са уредени нещата за хората с увреждания, за личната помощ, в образованието нещата са катастрофални, явно не ги спира.

Министерство на правосъдието провежда обществено обсъждане на Закон за изменение и допълнение на Закона за защита от домашно насилие. На практика много текстове от Истанбулската конвенция се опитват мазно да прокарат в този законопроект на принципа "ако мине номера".

Безспорно е, че домашно насилие има, има и жертви. Както има и насилие на улицата, насилие от страна на държавата спрямо гражданите, насилие от определени групи, които се държат като безнаказани. Това е последица и от разпада на семейните ценности, от разпада на семейството, от това, че много хора живеят без брак, от това, че децата вече не са основна ценност. Вместо да подпомогнат семействата, управляващите се опитват допълнително да разкъсват връзките между близките, между родители и деца. С предлаганите промени допълнително се ограничават напълно контактите между един родител и детето му, включително правото дори да се чуят по телефон и то за дълъг период от време.

Пари за децата няма /има голям брой случаи на отказани пари от НЗОК за лечение на деца в чужбина/, но са намерили пари да плащат на НПО-та и да правят национален кризисен център и съвет. Джендъридеологията в пълния й блясък!

Днес в 16.00 часа ще има среща в Министерство на правосъдито по законопроекта.

Призовавам всеки български гражданин да изрази своята позиция по законопроекта: https://www.strategy.bg/PublicConsultations/View.aspx…

Елена Гунчева

Народен представител

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.