Дюните на Южния плаж в Несебър са като разорани след преминаване на превозно средство по тях

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/dyunite-na-yuzhniya-plazh-v-nesebar-sa-kato-razorani-sled-preminavane-na-prevozno-sredstvo-po-tyah/26718 SvobodnoSlovo.eu
Дюните на Южния плаж в Несебър са като разорани след преминаване на превозно средство по тях


Снимка: Катя Тодорова
Дюните на Южния плаж в Несебър са като разорани след преминаване на превозно средство по тях. За това алармира слушател на БНР Бургас.

По всяка вероятност навлизането е на АТВ, във връзка с изграждане на дига на ивицата.

„Вижте на какво прилича голямата дюна на Южния плаж в Несебър, там където лятото не е позволено дори да се разхожда някой, изградили незаконна и ненужна дига на брега и после с АТВ разрушили всичко, това няма как да се оправи, багер ли ще качат върху дюните да го заравнява“, възмущава се слушателят ни.

Несебърските дюни са част от концесията на ивицата и отговорността за опазването й носи наемателят й. Забранено е навлизането на АТВ-та и други превозни средства, както и всякакви атракциони, които могат да нарушат дюните.

За умишлено увреждане на защитена територия се предвижда затвор или глоби, в размер на няколко хиляди лева.

 

https://bnr.bg/

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.