Гълъб Донев отсече още една глава

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/galab-donev-otseche-oshte-edna-glava/1950 SvobodnoSlovo.eu
Гълъб Донев отсече още една глава

На освободеното от него място е назначен Христо Вълчанов

Служебният премиер Гълъб Донев отсече още една глава.

Със заповед от министър-председателя Гълъб Донев е бил отстранен Ангел Мавровски, който е заемал длъжността заместник изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните.

На освободеното от него място е назначен Христо Вълчанов.

Той вече е бил изпълнителен директор на БАБХ в периода от юли 2021 г. до януари 2022 г. Преди това дълги години е работил в Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково, като от март 2012 г. до юли 2013 г. е бил неин директор.

Завършил е „Ветеринарна медицина“ в Тракийския университет в Стара Загора. Преминал е през различни допълнителни обучения, включително в Италия.

Междувременно стана ясно, че служебният премиер е наредил на инспектората на Министерски съвет да провери всички граждански договори, които са били сключени от кабинета на предшественика му Кирил Петков и неговите четирима вицепремиери.

Според информацията на проверка са подложени всички 63 човека, сред които е и бившият шеф на кабинета на Петков – Лена Бориславова, Весела Чернева, съпругата на Даниел Лорер – Виолета, както и имунологът проф. Радка Аргирова, която бе съветник на Петков по въпросите с пандемията от коронавирус.

Източник: blitz.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.