"И демокрацията ни е като гранатата на Методиев - учебна е нашата демокрация."

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/i-demokraciyata-ni-e-kato-granatata-na-metodiev-uchebna-e-nashata-demokraciya/6014 SvobodnoSlovo.eu
"И демокрацията ни е като гранатата на Методиев - учебна е нашата демокрация."

Задържаният с бойна граната мъж, присъствал на светлинното шоу в столицата, е Милен Методиев и е бивш военен и твърди, че е привърженик на ПП "Възраждане", както и че се познава лично с лидера на партията Костадинов.

Гранатата е учебна и не може да бъде взривена, тъй като не съдържа тротил и няма капсул детонатор. Костадинов отрича да е познавал Методиев, но близки до ръководството на "Възраждане", пожелали анонимност, са коментирали, че действията на Методиев са част от тренировките за предстоящата атака срещу парламента, която "Възраждане" планира за 12 януари по обед.

Нападението срещу Народното събрание вероятно също ще бъде учебно, подобно на гранатата и ще се стреля с халосни патрони, предполагат експерти по въстанията, революциите и масовите безредици. "И демокрацията ни е като гранатата на Методиев - учебна е нашата демокрация.", коментират близки до "Възраждане" антрополози и политолози.

P. S. И докато си бърборих в мрежата, Методиев е бил освободен и може да продължи репетициите за атаката срещу парламента.

Любо Кольовски

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.