И НИКОГА НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ ВИЕ СТЕ УТРЕШНИТЕ ТЕХНИ ЖЕРТВИ

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/i-nikoga-ne-zabravyayte-che-vie-ste-utreshnite-tehni-zhertvi/6698 SvobodnoSlovo.eu
И НИКОГА НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ ВИЕ СТЕ УТРЕШНИТЕ ТЕХНИ ЖЕРТВИ

Нека от сега ви запозная с моята окончателна диагноза на инцидента с поредния автобус на смъртта – летящ ковчег по българските „магистрали“!

Правя уговорката, че като обикновен гражданин, нямам конкретни данни за анализ, взети по процесуален ред от местопроизшествието. Въпреки това, мисля, че имам необходимата компетентност за изграждане на достатъчно достоверна версия за инцидента.

Представям ви я.

Първия елемент от анализа е автобусът. Очевидно става въпрос за почти нов такъв, марка „Мерцедес“, което минимализира вероятността от „внезапна техническа неизправност“ /каквато е работната версия на зам. главния прокурор Сарафов/. Напомням, че през изминалите десетки години българското разследване не може да се похвали със значителни успехи, по много обективни и субективни причини. Повечето от нивото на престъпната безотговорност. Толкова за разследвачите – прокурори, национални следователи и полицаи!

Вторият елемент от анализа е водача на автобуса. От този висок клас пътнически автобуси и с такъв маршрут, не се предоставят на неопитни водачи. Убеден съм, че автобусният шофьор има достатъчно опит зад гърба си и прокурорската версия на Сарафов за „човешка грешка“ е процесуално издържана, но е дълбоко неморална и има за цел да прикрие виновност на дълга редици от доверени на властта длъжностни лица.

Третият елемент е пътят. Той има два елемента – състояние на пътната настилка и обозначения на пътното платно. Очевидно състоянието на пътната настилка е почти перфектна и всеки опит да се препише нейна заслуга е нелеп. Вторият елемент, обаче, е ИСТИНСКАТА причина за тежката катастрофа.

Изводи: С просто око се вижда, че пътната маркировка в конфликтната точка и преди нея е компрометирана /изтрита/. До нея се достига веднага след дълъг десен завой.

Нивото на визуален хоризонт при конкретният автобус е много по-нисък от другите автобуси, което прави останалата видима и частична маркировка, почти невидима при нощно управление на МПС.

Като прибавим обстоятелството, че разрешената /гарантирана като сигурна/ скорост на автомагистала е 140 километра, нещата започват да се приближават до смъртоносните стечения на обстоятелства.

Остава да свържем всички елементи и очевидни факти, за да стигнем до заключението, че начинът, по който е реализирана отбивката за почивка от магистралата, нейното място, липсата на видима маркировка и достатъчно насочващи други обозначения, като и всички лоши фактори на нощта, са истинската причина, която въвежда в заблуждение абсолютно всеки водач относно посоката на движението на пътното платно.

По тази причина той се насочва към отбивката, като възприема, че това е продължението на пътя, но в последния момент осъзнава фактическите обстоятелства и взима решение да се върне в лявата лента. В остър вакуум на техническо време за извършване на необходимата маневра, водачът закача с предния десен калник мантинелата /която не и е там мястото, нито трябва да изглежда така/, следва искра, взрив, пожар и масова гибел. Само за около 3-5 минути!

Това е моята истина, но зная, че българското следствие и прокуратура ще спестят истинските причини и след няколко годишно бъдещо влачене на разследването ще стигнат до заключенията, че водачът е виновен за всичко. Само той.

Това ви казвам днес аз, а вие изчакайте и наблюдавайте как работят държавните органи на които вие плащате заплатите. И никога не забравяйте, че вие сте утрешните техни жертви.

Николай Марков

https://afera.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.