ИСКАТ ДА СЕ СТРАХУВАТЕ ТЕЗИ, КОИТО ЖАДУВАТ ЗА ВЛАСТ НАД ВАС

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/iskat-da-se-strahuvate-tezi-koito-zhaduvat-za-vlast-nad-vas/52209 SvobodnoSlovo.eu
ИСКАТ ДА СЕ СТРАХУВАТЕ ТЕЗИ, КОИТО ЖАДУВАТ ЗА ВЛАСТ НАД ВАС

Може да бъде изображение с 1 човек и текстово съобщение

Страхът е най-първичното и силно човешко чувство. Страхът погубва разума, затъпява сетивата и човек прави нелогични и неразумни неща в паниката си. Чрез страха всеки може да бъде контролиран. А днес ни представят много поводи да се страхуваме. От една страна държавата и управляващите, от друга – тези, които са готови да хвърлят в блатото народа си, само и само да се докопат до властта.

Спомняте ли си пландемията? Когато по телевизора от сутрин до вечер се лееха ужасни предричания, че всички ще умрем, черни чували и хладилни камиони за труповете? Спомняте ли си предвижданията, как поне милион ще умрат? Натуралните описания как точно се умирало от тази болест? Как ще заразим всички, ако излезем от дома си? Някои хора буквално полудяха от страх и паника. Други все още се страхуват. Тогава го казвах – насаждат страх, за да могат да ни контролират.

Днес виждам всичко това да се прави от една партия. „Възраждане или смърт“, „Еврото е краят на България“, „Ако аз /КК/ не управлявам, за България няма надежда“, „Или ние, или катастрофа“….и т.н. От няколко дена из социалните мрежи се върти от членове на партията един указ на Президента за промени в закона за отбраната. Коментарите са от рода на „сега с тези промени ще може да изпращаме български мъже да се бият в Украйна“. Шок и ужас, ужас и паника. Сутринта видях отличен коментар на Валентина Милова, която е работила в системата на отбраната. Пределно ясно тя обясни, че тези текстове винаги ги е имало, само се добавят няколко думи. Но гласът на разума днес е глас в пустиня. Дори разумни и нормални хора им се връзват на простотиите. Никой дори не се сеща да си отвори стария текст на закона и да сравни. Партията си прави пиар и насажда страх от всяко едно нещо. Като не се свени да лъже и маже, за да накара хората да се паникьосат. След това излиза лидера на бял кон и обяснява как той, единствено той и само той ще ги спаси от тез страшни неща. Търговската марка „Костя Копейкин“ се продава чрез страха и паниката, насаждани на народа.

Аз не искам народа ми да се страхува. А да мисли. Има много реални неща, които да ни карат да се страхуваме. Не е необходимо някой да налага дракони, които ще ни унищожат и чуми, които ще ни покосят. Искам политиците да не спекулират със страха на хората и да не се опитват да ги контролират чрез паниката. Защото уплашено стадо се контролира много лесно. Само трябва да излезеш пред него и да му кажеш, че знаеш пътя към спасението и оцеляването. Но в повечето случаи това е пътят към кланицата. Никой, който уважава народа си, не го манипулира чрез страха. Никой държавник не лъже, за да се добере до властта. Никой не трябва да си позволява да манипулира народа си.

Защото освен страха, има и разум. Там, където е разумът, страхът отстъпва на решенията. Критичното мислене и разумните решения водят до спасение. Не лъжите, страха, паниката и лъжливите спасители с търговски марки за спасението….

Елена Гунчева-Гривова

5 Коментара

аде

преди 1 година

А като няма за кого да гласуваме, за кого да гласуваме?

Коментирай

мсг

преди 1 година

Ами посочете ги тези думи от блестящия коментар би госпожо. Аз знам че, и една добавена, или подмнена дума може напълно да промени смисъла. Вие не знаете ли? Или съзнателно манипулирате като опонента си. Тогава вие сте като двете страни на една и съща монета. Нямя смисъл да се занимавам нито с единия, нито с другия.

Коментирай

ИвайлоК

преди 1 година

Наистина няма за кого да се гласува. Но причината за това е друга, и тя е скрита зад ъгъла: в България просто няма реални партии. А няма партии, защото в страната няма реални класи и класова борба (има само слоеве и касти; Всъщност не! Има една-единствена класа, всъщност каста ("каста" е португалска дума, оригиналната дума е на санскрит - "варна"(цвят) - кастата на управляващите). А няма реални класи, защото в една колониална територия няма нищо независимо - няма производство, няма селско стопанство, дори независима търговия няма. Тогава какви "класи", каква "класова борба"!? В тази ситуация единствената реална борба, която има смисъл да започне - това е борбата за отвоюване на суверенитета ни. А всичко останало - малко по-късно.

Коментирай

Ненкова

преди 1 година

Елена,спри се!!! Имаш раздвояване на личността-БАР.Потърси специализирана помощ! В един момент си нормална,в друг-ДЯВОЛ! На моменти ми приличаш на ПАПА ФРАНЧЕСКО!!!.......

Коментирай

Ненкова

преди 1 година

Елена,спри се!!! Имаш раздвояване на личността-БАР.Потърси специализирана помощ! В един момент си нормална,в друг-ДЯВОЛ! На моменти ми приличаш на ПАПА ФРАНЧЕСКО!!!.......

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.