Иван Демерждиев обеща да облекчи трафика на "Дунав мост"

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/ivan-demerzhdiev-obeshta-da-oblekchi-trafika-na-dunav-most/2058 SvobodnoSlovo.eu
Иван Демерждиев обеща да облекчи трафика на "Дунав мост"

За целта е нужна координация между три министерства

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев обеща да облекчи трафика на "Дунав мост".

Той бе категоричен, че с подходящ контрол на трафика от ГКПП „Капитан Андреево“ до „Дунав мост“ може да бъде намалено струпването на тежкотоварни камиони край Русе.

Това заяви по-рано днес служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев по време на посещението си в крайдунавския град.

Припомняме, че именно засиленият трафик на моторни превозни средства през ГКПП „Дунав мост“ – Русе, стана повод за посещението му.

След срещата, Иван Демерджиев разкри, че е била изключително конструктивна. На първо място вътрешният министър е бил запознат с решение, което представителите на държавните институции са предложили на Русе.

Освен това е бил обсъден вариант, при който това решение да бъде модифицирано, за да може чрез подходящ контрол на трафика от ГКПП „Капитан Андреево“ до „Дунав мост“ да се избегне струпването на камиони в Русе.

За да се случи всичко това обаче ще бъде нужна координация между Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на вътрешните работи, както и Министерството на транспорта, категоричен бе Демерджиев.

Именно поради тази причина в Русе вътрешния министър проведе среща с отговорните институции за справянето с този проблем.

Източник:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.