ИЗБОРИ И БИТКИ СЕ ПЕЧЕЛЯТ С РАЗУМ И КАЧЕСТВЕНИ ХОРА - ИЛИ ОТНОВО ЗА "ВЪЗРАЖДАНЕ"

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/izbori-i-bitki-se-pechelyat-s-razum-i-kachestveni-hora-ili-otnovo-za-vazrazhdane/46997 SvobodnoSlovo.eu
ИЗБОРИ И БИТКИ СЕ ПЕЧЕЛЯТ С РАЗУМ И КАЧЕСТВЕНИ ХОРА - ИЛИ ОТНОВО ЗА "ВЪЗРАЖДАНЕ"

Написах тези редове като коментар към статията на г-жа Анастасия Гешева "Много хора у нас си заслужават съдбата", публикувана днес в "Свободно слово". По някакви технически причини коментарът ми не се появи и аз реших да го публикувам като отделна кратка статия. С нея бих искала да отправя добронамерена реплика към част от казаното от г-жа Гешева и към  читателите, коментинтирали нейния текст.

Уважаема госпожо Гешева, уважаеми коментиращи!

Елена Гунчева е личност, която отдавна се е превърнала в национално богатство, в пример за български гражданин и борец. В мой отдавнашен текст я сравних с Райна  Княгиня - колкото и патетично на пръв поглед за звучи това определение, то е вярно. Да, Елена е знаменосец, който развя знамето на Възраждането на съвременна България далеч още преди да съществува партия "Възраждане". Чистотата на такива личности ги поставя над политиката, те са коректив на политиците. Човек като Елена, който от години се бори за България, страда, търпи обиди и преследвания в името на България - трябва да бъде изслушан с нужното уважение, а не заклеймяван - съобразно конюнктурата. Помислете, че и непосредствено след 10 ноември имаше достойни хора, които ни предупреждаваха да не се хвърляме напред с главата, пияни от ентусиазъм, а добре да преценяваме тогавашните "лица на промяната". Не искахме да слушаме тези хора и даже ги мразехме. Смятам, че в трите изминали десетилетия достатъчно бяхме лъгани и вече нямаме нито право, нито възможност да повтаряме същите грешки. България е в бездната. Така че - следвайте този политик, чиито послания ви допадат, но не като стадо - а с едно наум. В момента в света властва лъжата - нужни са будни сетива! Това, което лично мен особено ме тревожи във "Възраждане", е че вождът му привлича същите лишени от интелектуални качества и духовна зрялост мижитурки, които членуват и в Герб. Във Враца няма нито един читав и средноинтелигентен член на "Възраждане". Нито един, проявил се с полезни идеи на работното си място. Нито един, завоювал престиж с храбра - да не говорим за опасна - инициатива "на ползу роду". Само безличия, по-ниски от тревата. Единствената им проява е поднасянето на цветя пред паметниците по време на празници и общите снимки, с които увековечават във фб тези събития. Е, къде е новото? Не се ли гради то от умни, духовни хора? Къде са тези хора? Във всеки случай - не във "Възраждане". 

Засега е така - дано нещата в тази партия, от която хората очакват толкова много, се развият в по-добра посока. Но това няма да стане, ако в нея не влязат кадърни личности. Ако достъпът им в организацията е блокиран, както досега. Истинският народен водач не се страхува от способните хора, не се отнася към тях като към подозрителни съперници, а като към помощници във великото дело. Дори ако някой от тях го превъзхожда с качествата си - какво от това?

Хайде, помислете по този въпрос. 

Никого не желая да разколебавам!

Бог да пази България и достойните българи!

Милена Върбанова

15 Коментара

Босилсковски

преди 1 година

Г-жо Върбанова, не залитате ли и Вие в обожествяване на Елена Гунчева? С какво тя в момента допринася за реализиране на каузата "евро, но в бъдеще", която била и нейна кауза? Като сипе обиди и злостни подмянания по адрес на Възраждане и персонално по Костадинов? Вие знаете ли точно защо Гунчева е напуснала Възраждане, или помолена да напусне? Доверявяте ли се сляпо само на нейните думи? Защо правите изводи от неколцина привърженици от Враца? Може ли по същата логика и Вас да сложим в числото на необразованите и безличните, защото във Враца повечето са такива? Моля Ви, осъзнайте се, с подобна защита на лицето Гунчева и нейните зловреди действия, правите все по-невъзможно постигането на крайната цел, а тя е освобождението от англо-американско робство.

Коментирай

Н. Петров

преди 1 година

Г-жо Върбанова, България е Пълна с УДАВНИЦИ, които се държат за Сламката Костадинов, и ще ПОТОПЯТ Всички! За пореден път! Може би ПОСЛЕДЕН!--------------- Бъдете Жива и ЗДРАВА!

Коментирай

Лора Дан

преди 1 година

Аз не съм удавница и не се държа за ничия сламка. Разсъждавам логично. Кой в настоящия момент води най-правилната политика, на фона на озверелите чуждопоклоници? Единствено Възраждане. Кай иска да отложи засега и да избегне по-нататък приемането на еврото? Единствено Възраждане. Кой иска да се закрият ам. бази в Б-ия? Единствено Възраждане. Кой иска да се запазят добрите отношения с Русия и да получаваме евтин газ и петрол? Единствено Възраждане. Кой протестира срещу продажните намерения да си взривим единствената ни атомна централа, заменяйки оригиналното гориво с ерзац от щатите? Единствено Възраждане. Кой първи искаше настоятелно предоговаряне на ПРУ, особено в частта енергетика? Възраждане. Какви по-големи доказателства за българофилия са необходими? А гунчева не заслужава коментар.

Коментирай

Илия

преди 1 година

А дано. ама надали. Нито Възраждане, нито Костадинов стават. Имаше Волен, имаше Каракачанов и какво. За мен Възраждане са поредния нечии проект.Засвояват си всички национални каузи за да ги опорочат и провалят.Не е само Гунчева която се отдръпна от тях, Пасков също а и доста други нормално мислещи и милеещи за България хора.Някога ми беше смешно от кой не скача е червен сега ми се плаче от такива внушения.Поздрави и не на еврото.

Коментирай

ИвайлоК

преди 1 година

Изцяло подкрепям написаното от авторката. За мен главната нишка в горната статия е "Хора, мислете, когато подкрепяте някого!" - или както тя се изразява "В момента в света властва лъжата - нужни са будни сетива!". А относно нейното мнение за някои членове на Възраждане - приемам, че тя може да има право - не ги познавам лично, но от лицата на някои от тях, особено когато стоят неподвижно и вдървено зад лидера си по време на пресконференции... - не мога да си мисля особено ласкави неща за тях. Тук е мястото да спомена нещо, което никога не ме е привличало в техния лидер - неговото огромно ЕГО. Когато говори за партията си, обръщате ли внимание колко пъти използва местоимението "аз", и колко пъти - "ние"? С такова "его" мисля, че е трудно да намериш истински сподвижници. И нещо кратичко в заключение - много ми се иска изборите тази пролет да се проведат СЛЕД като се видят резултатите от събирането на подписи за Референдума.

Коментирай

ИвайлоК

преди 1 година

Извинявам се - само кратка добавка. Относно Костадин Костадинов - силно интелигентен човек и великолепен оратор. През последните 20 години не съм видял в България равен нему. Но той е слуга - и си има господар. И този господар е неговото ЕГО.

Коментирай

Цеци Ц.

преди 1 година

Съжалявам но Коцето е маке! Сътворил е света преди господа. Всяка национална кауза произлиза от него.

Коментирай

Ненкова

преди 1 година

Поддържам коментара на г-н БОСИЛСКОВСКИ и ЛОРА ДАН!!!

Коментирай

Ненкова

преди 1 година

Поддържам коментара на г-н БОСИЛСКОВСКИ и ЛОРА ДАН!!!

Коментирай

Милена Върбанова

преди 1 година

Благодаря на коментиралите! Особена признателност отправям към коментиралите, които ме подкрепят!

Коментирай

Милена Върбанова

преди 1 година

Благодаря на коментиралите! С особена признателност благодаря на читателите, които ме подкрепят!

Коментирай

Боги

преди 1 година

Хах, Милена, с последния си коментар се срина от пиедестала, където неправомерно те бяха издигнали почитатели. Поне в моите очи. Вместо да отговориш на въпросите на Босилсковски, ти с особена признателност благодариш на тези, които те подкрепят. Забелязах, че при теб са се нароили не малко стойностни коментатори. Знаеш ли какво рискуваш? Под твоите статии вместо полезни дискусии, да се появяват единствено лигави одобрения за написаното и няколко вица от Червената шапчица и сие. А колко обещаваща и вълнуваща бе самата ти в началото, когато се включваше в дискусиите и показваше, че те интересува откликът у читателите. Гледай, ти! Едно кратко изречение, какви щети може да нанесе. Език мой - враг мой...

Коментирай

Милена Върбанова

преди 1 година

Боги, в коментар под една от предишните си статии отправям специална благодарност към теб. На г-н Босилковски не съм отговорила, защото в статията си съм казала всичко, което мисля по този въпрос. Всъщност - не всичко. Лице от тази партия кръвно нарани моето семейство. Така че в статията си съм повече от умерена.

Коментирай

Милена Върбанова

преди 1 година

Боги, в коментар под една от предишните си статии отправям специална благодарност към теб. На г-н Босилковски не съм отговорила, защото в статията си съм казала всичко, което мисля по този въпрос. Всъщност - не всичко. Лице от тази партия кръвно нарани моето семейство. Така че в статията си съм повече от умерена.

Коментирай

ИвайлоК

преди 1 година

До КОМЕНТИРАЩИТЕ по-горе: за да не се дублират коментарите, които пишете, след изпращане на вашия коментар просто погледнете най-горе в карето какъв е броят на коментарите. Ако той се е увеличил с един, това значи, че и вашият коментар е приет. В този момент той още не се вижда - ще бъде видим някъде след десетина минути. Просто сайтът работи така.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.