Какво ще види Илон Мъск, ако посети “Северозападнала България”?

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/kakvo-shte-vidi-ilon-mask-ako-poseti-severozapadnala-balgariya/102 SvobodnoSlovo.eu
Какво ще види Илон Мъск, ако посети “Северозападнала България”?

Най-богатият човек в света Илон Мъск ще дойде в България на 23 април 2023 година

„Действително има направена резервация в нашия ресторант от неговия екип“, заяви Яна Руйчевска, един от собствениците на ресторант ONÀ в село Стакевци, община Белоградчик, цитирана от TravelNews. Тя не пожела да съобщи името на човека, който е направил резервацията и дали е подписана с визитка с контакти и телефон. Руйчевска отказа да коментира дали не е възможно да е някоя шега.

По късно от ресторанта пуснаха уточняващ пост по този повод във Фейсбук: „Не сме специалисти и не сме проверявали достоверността на получения имейл. Да не забравяме, че ние не сме IT специалисти, които имат способността да проверят IP адреса, email header, VPN, или там каквото се проверява, за да се установи истинността на имейла. Вчера сме го получили, развълнували сме се и сме го споделили с вас. Ние сме наясно, че е много възможно имейлът да не е достоверен и това не е проблем за нас. Няма да плачем???? Сметнахме, че дори при най-малкия шанс това да е истина, заслужавате да го споделим с Вас.

В никакъв случай не е с цел реклама, определено не ни е нужна! Откакто сме се върнали в България, нашата основна цел е, да помогнем за развитието на най-бедния регион в ЕС. Нашият регион! Вярваме, че поне в това имаме известен напредък. И дано всички проумеят, че не е нужно Илън Мъск да идва, за да ни ни покаже, с какво разполагаме и какъв потенциал пилеем!“

От първоначалния пост на ресторант ONÀ във Фейсбук се вижда, че човек, който се представя за част от екипа на Мъск, е изпратил брандирано със SpaceX писмо за потвърждение до електронната поща. Странното е, че от ресторанта се иска съдействието за визитата на Мъск, а не от правителството, каквато официално покана получи от служебния министър на туризма Илин Димитров.

“И… да, в крайна сметка ще дойде. След такава масирана атака по всички фронтове и стотици съобщения – сговорна дружина, планина повдига (Мъск довежда). Поне знаем, че ще го нахранят добре.Filip Zahariev, браво! Сега остана да се подготвим за пристигането на най-богатия инфлуенсър в света“, се похвали прибързано и министър Димитров. Засега няма официално потвърждение в социалните мрежи от милиардера и неговия екип, че ще посетят България.

Илон Мъск беше атакуван от стотици съобщения от България, след като вчера оприличи Белоградчишката крепост и скали на фантастичен пейзаж от любимата негова видеоигра Elden Ring. Ако в действителност милиардерът и неговият екип дойдат в Белоградчик и село Стакевци, е сигурно, че ще видят красивата крепост и природното чудо – Белоградчишките скали. Вероятно ще опитат и специалитетите на шеф Филип Захариев и ресторант ONÀ, който се бори за звезда „Мишлен“. Проблемът е, че ще видят и големите проблеми на най-бедният регион в ЕС – Северозападна България. Те ще усетят липсата на инфраструктура, асфалт, кални улици по Белоградчик и село Стакевци. Ще видят разбитата главна улица на селото и едни мижави 200 метра тръби, които не могат да бъдат подменени от дълго време.

Министърът на туризма Илин Димитров вчера покани милиардера Илон Мъск да му покаже наживо Белоградчишките скали и крепостта около тях. „Написах му съобщение в Twitter и го поканих да посети България, като лично ще го заведа да разгледа нашата забележителност“, заяви министър Димитров.

От Министерството на туризма днес ще изпратят и официална покана до Мъск. Министърът посочи, че ще покани още в България Хидетака Миядзаки, създателят на видео играта Elden Ring, и нейния съавтор – популярният писател на фентъзи романи Джордж Р. Р. Мартин. Димитров ще награди с плакет българския фотограф Владислав Терзийски за снимката на Белоградчишките скали, която предизвика днес интереса на Илон Мъск.

Дунав мост

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.