Кирил Петков: Браво на Бойко Рашков, че спира този теч и е застанал твърдо зад позициите

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/kiril-petkov-bravo-na-boyko-rashkov-che-spira-tozi-tech-i-e-zastanal-tvardo-zad-poziciite/7027 SvobodnoSlovo.eu
Кирил Петков: Браво на Бойко Рашков, че спира този теч и е застанал твърдо зад позициите

Няколко политически лидери казаха, че ще оспорват актовете във ВАС. Който реши това, за мен ще се самоидентифицира като кукла, която е на хранилката. И искат да върнат това, което започнахме да променяме. Това каза пред bTV Кирил Петков – съпредседател на „Продължаваме промяната“.

.

Адвокат на Румен Гайтански-Вълка получава кредит за 150 млн, който купува бизнеса на Вълка. Продавачът реално си е взел едни пари от държавата. Това са източвания през кредити. Който реши да обжалва, това са хора, които защитават крадците на нашите пари.

Нормално е преди изборите всяка политическа сила да се опитва да привлече избиратели. Ние не се обиждаме, нямаме его и е важно да има коалиционно правителство на промяната и няма да се засягаме от леки и лични нападки. Бих се радвал да станат дискусии и всяка една от партиите да даде най-добрия си кандидат за всяка позиция. А не да стане на база на квоти и назначаване на калинки.

Бих се радвал някой кандидат да е по-добър от мен. По-добрият кандидат трябва да спечели. И е важно да изберем най-добрият отбор за кабинет.

Много е важно да има подписани общи политики. Някои от важните неща – да се преструктурира КПКОНПИ и как по-бързо да се смени главния прокурор. Вярваме, че позицията главен прокурор не трябва да съществува. Не трябва да има позиция над която само Господ да е над него. Това трябва да остане в миналото на България.

Първо, трябва да се овладее ковид кризата. Трябва да се пуснат безплатни тестове за антитела за всички българи, ако имате високи нива, може да се издаде за два месеца сертификат. Ако се задържат, да се удължи сертификатът за още 6 месеца. Искаме да направим информационна кампания.

Хората от изпълнителната власт могат да са част от тази програма. Това трябва да се сменят бордовете в енергийните дружества. Не овладеем ли енергетиката и ковид – кризата, хората ще са много фрустрирани да ни гласуват доверие.

Енергийният министър искаше да смени част от тези бордове, но законът го спира. Въпросът е колко иновативен е подходът в рамките на закона. Ако действах по норматив, нямаше нищо да направя. България загуби много време, за да играем по административните стъпки. Може да се приложат по-агресивни стъпки.

Направихме подкрепата за „зеления сертификат“. Дори БСП скочиха срещу политиката на служебното здравно министерство. Ние стоим по-плътно до президента, отколкото БСП.

Асен Василев покани Борисов на дебат, за да каже къде са 8-те милиарда, които се крадат на година. Бойко Рашков казва: Не може да чакаме едни милиони да се източват през банки. Аз съм платих 5 млн на държавата и не искам те да ходят в офшорни зони. Браво на Бойко Рашков, че спира този теч и е застанал твърдо зад позициите. Моите пари и вашите не може да чакат, ако те сега се източват.

Правителство с ГЕРБ - не. Но ако те се изчистят от хората, които са крали, в един бъдещ момент, можем да говорим. Трябва да има наказание за хората, които са участвали в кражбите. Ще ги призовем да отлъчат те всички, които са били част от кражбите.

https://frognews.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.