Кирил Петков: В България няма да бъде наложена задължителна ваксинация

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/kiril-petkov-v-balgariya-nyama-da-bade-nalozhena-zadalzhitelna-vaksinaciya/5929 SvobodnoSlovo.eu
Кирил Петков: В България няма да бъде наложена задължителна ваксинация

"В България няма да бъде въведена задължителна ваксинация. Докато аз съм министър-председател в България няма да бъде въведена задължителна ваксинация." Това заяви премиерът Кирил Петков в отговор на лидера на ПП "Възраждане" Костадин Костадинов кога ще бъде отнемен зеления сертификат.

Петков призова хората да се ваксинират, защото това е единствения начин да се справим с пандемията.

"Зеленият сертификат ще бъде отменен, когато България стигне нужния процент ваксинирани", каза Петков.

Костадин Костадинов заяви, че не е доволен от отговора, но все пак е доволен, че е обещал да не се въвежда задължителна ваксинация.

"Явно не разбирате разликата между принудителна и задължителна. Все пак е хубаво, че обещахте да не се въвежда задължителна ваксинация. Другата сряда ще видим как ще ни спрете да влезем в парламента", каза лидерът на "Възраждане".

Той се обърна към депутатите и им каза, че за тях ще има бял автобус.

"72-ма души са починали от коронавирус. Само двама са били ваксинирани", тази статистика оповести от парламентарната трибуна премиерът Кирил Петков

"Нека се обединим, че България трябва да ваксинира населението си, за да го предпази", посочи той.

"Аз не искам да съм министър-председател, който отброява смъртни случаи", категоричен беше той.

"Само да кажа за протестите. Аз съм бил на протестите при белия автобус, бил съм и на протестите срещу Борисов. Бъдете отговорни", каза той в реплика на коментара на Костадин Костадинов.

Председателят на "Възраждане" обяви, че следващата сряда ще се проведе протест пред Народното събрание срещу зеления сертификат.

https://eurocom.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.