Копейкин си направи телевизионното шоу. Стръвта бе налапана от медии и политици

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/kopeykin-si-napravi-televizionnoto-shou-stravta-be-nalapana-ot-medii-i-politici/5836 SvobodnoSlovo.eu
Копейкин си направи телевизионното шоу. Стръвта бе налапана от медии и политици

Начинът по който се реагира на протеста на Копейкин, както от медии, така и от политици издава тоталното неразбиране на опасността, която той представлява, респективно на начините , по които трябва да се реагира.

Първо, темата за зелените сертификати не е само и основно на Копейкин, той се присламчи. Неговите депутати са ваксинирани менторите на Копейкин също. Путин въведе драконовски режим за задължителна ваксинация. Тоест тук имаме работа с политическа употреба на едно достатъчно широко разпространено мнение сред обществото.

Защо другите партии и политици не дадоха гласност на тези тежнения - питайте тях. Но поне 60 процента от обществото застъпва в една или друга степен скепсис към полезността на зеления сертификат и те нямат друг изразител освен Копейкин.

Този протест е въдица, която налапаха всички "нормални" политици и медии, като го легитимираха като водещ изразител, и така му качиха акциите, много над неговата електорална тежест.

Второ, повтарям го и сега. Мисията на Копейкин е кремълска - не го интересуват нито сертификати, нито ваксини, интересува го само противопоставяне, разделение и парализа на обществото, за да не може да постигне единодействие и консенсус.

Тази агресивност, която неговите фенове излъчват и демонстрират, е храна за другата екстремност - "ваксърска" агресивност, която припознава всички съмняващи се като "терористи", защото заразявали!?! като чели ваксинираните не заразяват. Стане ли кавгата, кой крив, кой прав няма значение.

Разделен народ, загубен народ, а имаме толкова много важни неща да решаваме.

Голяма грешка на Кирил Петков е че от всичко решим най-отпред да сложи въпроса за сертификатите.

Балансът по сметката на доверието към него е функция на кредит и дебит. Темата зелен сертификат дава повече дебит, отколкото кредит. А е нужно да се печелят "малки победи", да се избират битки, и най-вече да се изтегли от позицията на единственоговорещ и да остави министъра на здраеопазването да си води битката с пандемията.

Копейкин си направи телевизионното шоу. Стръвта бе налапана от медии и политици. Ако измерите влиянието му след митинга бъдете сигурни че е нарастнало. Защото Петков направи темата зелен сертификт централна, а другите партии се потопиха и сам Копейкин на кон.

Илиян Василев

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.