Лъснаха „скромните“ заплатки на комисиите

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/lasnaha-skromnite-zaplatki-na-komisiite/2025 SvobodnoSlovo.eu
Лъснаха „скромните“ заплатки на комисиите

На някои от тях годишният доход надхвърля 1 млн. лв.

Ще паднете като научите колко „скромни“ заплатки прибират всеки месец членовете на различните комисии.

Така например се оказва, че ръководството и членовете на Комисията по финансов надзор (КФН) прибират между 16 и 20 хиляди лева месечно. Това показват имуществените декларации на хора от ръководните постове за 2021 г., поместени в регистъра на КПКОНПИ.

Именно в КФН са едни от най-добре платените служители, сочи справка на "OFFNews".

Бойко Атанасов, който председателства комисията е декларирал годишен доход от трудови възнаграждения в размер на 236 хиляди лева. Сами се досещате, че това прави почти по 20 хиляди лева на месец. Освен това има декларирани спестявания в размер на 370 хиляди лева.

Владимир Савов, който е зам.-председател на КФН е с официален годишен доход в размер на 197 хиляди лева, което прави около 16 хиляди лева месечно.

Управителят на БНБ Димитър Радев пък е декларирал годишен доход от трудови възнаграждения в размер на 343 хиляди лева. Както виждате това прави около 28 хиляди лева месечно. Спестяванията му надхвърлят милион и половина.

Калин Христов и Радослав Миленков, които са подуправители на БНБ също са милионери. Те пък са отчели доходи за миналата година в размер на 1.7 и 1 млн. лева. На месец прибират около 24 хиляди лева.

И всичко това на фона на гладуващия народ, който едвам смогва да свърже двата края.

Източник: lupa.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.