Милиони, платени авансово за нестроеж на магистрали, изтеглени набързо, събрани в чували, изчезнали незнайно къде

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/milioni-plateni-avansovo-za-nestroezh-na-magistrali-iztegleni-nabarzo-sabrani-v-chuvali-izcheznali-neznayno-kade/7033 SvobodnoSlovo.eu
Милиони, платени авансово за нестроеж на магистрали, изтеглени набързо, събрани в чували, изчезнали незнайно къде

Милиони, платени авансово за нестроеж на магистрали, изтеглени набързо, събрани в чували, изчезнали незнайно къде. Цъкаме тънко с език, като спиращи часовници.

Възмущение се заформя. А трябва да е благодарност. Защото тези милиони в чували са били изтеглени за теб, народе. За да стигнат до селския магазин, в който да ти бутнат банкнота от 50 кинта. Неочаквано „ресто“, с уговорката да гласуваш за когото трябва. Тези милиони в чували е трябвало да стигнат и до кварталния бабаит, който обикаля да прави „списък за дърва“ и името ти ще е вътре ако в събота избереш правилния номер. Този кеш е трябвало да стигне до собственика на фабриката, за да ти даде малък бонус към аванса, дето го взимаш на ръка без да се подписваш никъде.

Тия милиони в чували са предколедната ти манна от бесния дебел старец с крехкия менискус. Затова вместо да осъзнаваш как те купуват с твои собствени пари, преклони глава, благодари и продължавай направо.

Да, точно така. Забит в задника на този пред теб.

Радослав Бимбалов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.