Мохамед Халаф: Сирия е забравена както от Бог, така и от света, хората са оставени на произвола на съдбата

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/mohamed-halaf-siriya-e-zabravena-kakto-ot-bog-taka-i-ot-sveta-horata-sa-ostaveni-na-proizvola-na-sadbata/52065 SvobodnoSlovo.eu
Мохамед Халаф: Сирия е забравена както от Бог, така и от света, хората са оставени на произвола на съдбата

Сирия е забравена както от Бог, така и от света. Хората не са получили никаква помощ след разрушителния трус. Това е държава, населена със смърт, защото войната продължава повече от 10 г.

В момента е окупирана от четири държави - има руска окупация заедно с войските на Башар Асад, има иранска и турска, както и американска окупация. Това каза в ефира на bTV журналистът Мохамед Халаф.

В момента режимът има контрол върху 80% от територията, 20% са отвън – тази част, в която стана земетресението. В тази част може да помага ООН. В контролираните от бунтовниците градове 85% от инфраструктурата е разрушена от руската авиация, заяви Халаф по повод опустошителните земетресения в Турция и Сирия.

Проблемът е, че преди години Русия наложи в ООН да има само един граничен пункт, откъдето трябва да мине хуманитарна помощ. Също така Русия и режимът трябва да се съгласят тази помощ да минава. Те обещават да раздават помощта на хората в контролираните от опозицията градове, обаче не го правят.

Така остава само идващата от Турция помощ. А в момента Турция не може да помага на Сирия, защото самата тя има нужда от помощ, посочи журналистът.

Хората в Сирия са оставени на произвола на съдбата. Те трябва да бъдат подпомогнати по всички възможни начини, подчерта Мохамед Халаф.

Асад казва, че е готов да разпредели помощта, която ще получи, но той го е казвал и преди, но не го е изпълнявал. Западът не вярва на Асад, защото той не изпълнява обещанията си.

Единственият вариант е да се намерят коридори, по които да се изпраща хуманитарна помощ, но в такъв случай трябва да се говори с Русия, защото това би нарушило установените правила. Трябва да се говори, защото от това зависи животът на стотици хиляди души, каза още Халаф.

frognews.bg

4 Коментара

Не говори така

преди 1 година

Сирия сега трябваше да е част от Исраел, кът така че не бъдете неблагодарни... все още ви има! И това ще мине...

Коментирай

Босилсковски

преди 1 година

Имах неблагоразумието да изгледам записа от участието на този мизерник при Цъфтанка Ризото. То не бяха плюФки по Русия, то не беше чудо. Цъфтанка угоднически обобщаваше и даже засилваше казаното от него. В такава ситуация да говориш нелепици и да не кажеш, че САЩ ограничават хуманитарните повощи за този народ, кара злителите да се отвращават. Само правоверни се канят в тази телевизия. Нито един глас на разума!

Коментирай

творец

преди 1 година

До всичко което се докопа американският фашизъм е в забрава. Така е и с България,народа е оставен само да измира.

Коментирай

Синята барета

преди 1 година

Това изобщо не е вярно. Дори Израел прие компромисен вариант и откри болни ите в пограничните си райони за пострадали Иран, Ирак, ОАЕ, Индия, Русия, Венецуела, Куба, Азърбайджан и още много страни помагат в момента на Сирия. Защото затрупаните хора и деца нямат цвят, народност ...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.