МВнР със специален призив за отношението към Русия

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/mvnr-sas-specialen-priziv-za-otnoshenieto-kam-rusiya/2042 SvobodnoSlovo.eu
МВнР със специален призив за отношението към Русия

Милков смята, че България ще може да организира предсрочния вот на 2 октомври в Русия

Министърът на външните работи от служебния кабинет – Николай Милков призова за въздържаност по отношение на изказванията за Русия.

Според него по-голямата въздържаност няма да ни навреди по никакъв начин. в този ред на мисли той подчерта, че би могло дипломацията да се върне към корените си, без гръмки изказвания.

Външният министър Николай Милков отправи този призив по време на брифинг на подопечното му министерство в отговор на въпрос за отзоваването на нашите дипломати от Москва.

Той увери, че България ще може да организира предсрочния вот на 2 октомври в Русия. Според него наличните към момента служители там са напълно достатъчни. Проблемът, който вижда външният министър е по-скоро в консулското обслужване на сънародниците ни в Русия.

„Посолството ни в Русия разполага с 8 души дипломатически и технически персонал. Те са напълно достатъчни да покрият секцията в Москва. Ще бъде командирован човек, който да работи за секцията в Санкт Петербург”, увери зам.-министър Костадин Коджабашев.

За организацията на изборите в чужбина са предвидени 7 635 000 лв. Очаква се за предсрочния вот извън страната да отворят врати 800 изборни секции, съобщи и постоянният секретар Иван Кондов.

8 нови посланици са съгласувани с МВнР и администрацията на президента. Посолствата без български посланици са пет: в Китай, в Канада, във Швеция, в ОАЕ и в Саудитска Арабия, като ще се работи за тяхното попълване.

Източник: standartnews.com

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.