Олаф Шолц: Германия няма да предостави изтребители на Украйна

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/olaf-sholc-germaniya-nyama-da-predostavi-iztrebiteli-na-ukrayna/44287 SvobodnoSlovo.eu
Олаф Шолц: Германия няма да предостави изтребители на Украйна

Германският канцлер Олаф Шолц заяви, че страната му няма да предостави изтребители на Украйна.

В интервю за "Тагес шпигел" той отбеляза, че "не трябва да се влиза в постоянна война, когато става въпрос за оръжейни системи".

Преди няколко дни Германия се съгласи да предостави на Киев танкове "Леопард 2". Украинските военни очакват около 300 танка от западните държави.

За да е успешна обаче контраофанзивата срещу Русия, Украйна призовава за създаването на коалиция, която да й предостави военни самолети.

trud.bg

 

6 Коментара

Дончо Денев

1 year before

Олаф Шолц се е вслушал в думите на Жириновски. Среща между Обама и Меркел, и Обама казва: - На моето бюро има три копчета - жълто, зелено и червено. Ако натисна жълтото и край с Европа, натисна ли зеленото, край с Китай, а ако натисна червеното, свършено е с Русия. А фрау Меркел го поглежда с леко недоверие и казва: - А моята баба, имаше три тоалетни чинии - златна, сребърна и фаянсова. Но когато руснаците влезли в Берлин, тя се наакала в коридора.

Коментирай

Дончо Денев

1 year before

Влязла Украйна в ЕС, двама украинци си говорят, единия пита: - Е как е в Европа? Другият отговаря: - Гадост е тоя ЕС! Аз съм безработен, жената в Италия мие чинии. Синът се ожени за един германец, дъщерята е проститука във Франция. И за всичко това са виновни москалите!!! Казваха ни - Не влизайте в ЕС! Не влизайте в ЕС! Знаеха гадовете, че ще го направим напук!

Коментирай

Янислав Геров

1 year before

Хохлите (украинците), това са странни хора - молят се на европейците, работят за евреите, умират за американците... и за всичко това, мразят руснаците.

Коментирай

Генчо Гунчев

1 year before

А, бе тия, германците, де

Коментирай

Генчо Гунчев

1 year before

А, бе, тия, германците, де, 1941 година не пращаха ли танкове и самолети през Украйна за Русия! Нещо ми се върти в главата, че после имаше някакво връщане до Берлин или се лъжа? Те, руснаците си знаят маршрута и ако на някой германец много му се иска, може пак да му се наложи да ги посреща на оная, брандарбургската порта.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.