Оставка на ректора, който направи СУ за срам

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/ostavka-na-rektora-koyto-napravi-su-za-sram/6794 SvobodnoSlovo.eu
Оставка на ректора, който направи СУ за срам

Като възпитаник на СУ настоявам ректорът на Софийския университет Анастас Герджиков, родом от Кърджали, моментално да подаде оставка. Да не чака резултата от изборите. Оставете, че НЯМА ДРУГ ПРОФЕСОР ПО СТАРОГРЪЦКИ И ЛАТИНСКИ, КОЙТО ДА ТВЪРДИ, ЧЕ ИМА „ТРОЙНА ДИЛЕМА”. ПОНЕЖЕ ТЯ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЕДИНСТВЕНО И САМО ДВОЙНА.

Толкова и за великия му капацитет. Той дори думата дебатИ, пак антична, не знае как се произнася правилно.

Това обаче са дреболии. И са трагикомични при всичките му претенции за „ректор на ректорите”, защото НЕГРАМОТНОСТТА СИ Е НЕГРАМОТНОСТ. И не може да се скрие, също като любовта и кашлицата, винаги избуява – все в неподходящия момент.

Започвам обаче със срамните неща.

Първо, един ректор на Алма Матер не може по никакъв начин ДА НАЗНАЧИ ЛЪЧО МОЗЪКА – ЛЪЧЕЗАР ИВАНОВ, КОЙТО 8 МАНДАТА НОСИ ТИТЛАТА „НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ” И ТОВА Е УДИВИТЕЛНО, ЗА ДОЦЕНТ В СОФИЙСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ С НЕГОВИТЕ 133 ГОДИНИ ИСТОРИЯ. И не за друго, вие чухте ли този човек да коментира подозренията дали произведенията, нАучните трудове на Мозъка от ГЕРБ са наистина авторски?

Вие чухте ли го той да каже нещо категорично по темата за плагиатския скандал с консула на Барбадос? Бил „любим преподавател”, „но не го познаваме” твърдяха в един глас „ректорът на ректорите” и неговият шеф на Юридическия факултет Даниел Вълчев. Думата „шеф” тук не е случайно използвана. В ЮФ предава Герджиков с „тройната ДИлема”. И още нещо...

Въпросът е Даниел Вълчев ли издигна Анастас Герджиков ОТ КЪРДЖАЛИ за заместник – министър на образованието в правителството на ДПС и Царя? Друг няма кой да е, освен Ахмед Доган чрез неговата тогавашна дясна ръка и ресорен наблюдател Лютви Местан.

Защото единият, ако не знаете, вече 20 г., при всички министри, не само в своя мандат с Тройната коалиция на БСП, ДПС и Царя, е „вся и всьо” в образованието. А другият, както сам признава, „разпределя порциите” в управлението.

Учудващо ли е тогава, че стигнахме до това ДПС да агитира на турски език за кандидат – президента Герджиков, включително в Турция, както се вижда от оригиналните постове на организацията на Движението в съседната държава? Не е законно. Не е и редно, защото часове по-рано лидерът на партията Мустафа Карадайъ, въпреки трите предишни заричания да се подкрепя Герджиков, заявени медийно от ДПС, направи изявление, че „избирателят е мъдър” и сам решава.

За ДПС лошо няма – държи кандидата, подкрепен от ГЕРБ в шах. Ако иска някакво наваксване на 700 000 гласа разлика от президента, ще стиска.

Но!

Когато човек е ректор на ПЪРВОТО И ЕДИНСТВЕНОТО БЕЗСПОРНО ВИСШЕ УЧИЛИЩЕ НА БЪЛГАРИЯ, ТОЙ ПРОСТО НЯМА ПРАВО ДА ПРИЧИНЯВА ТОВА ПОРЕДНО ПЕТНО НА СОФИЙСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ. Алма Матер е символ на нашата държава и на нашата държавност, не само на нашия език – ДНК-то на нацията, което я съхрани 1340 години.

СРАМНО Е! ОСВЕН, ЧЕ Е ЖАЛКО.

ВЪЗРАСТНИЯТ ЧОВЕК СИ ВЪРШИ РАБОТАТА САМ.

Сигурно „ректорът на ректорите” е забравил специалните си приветствия към президента и вицепрезидента от 1 октомври – дни преди да се кандидатира за президент, отправени под покрива на Алма Матер, че те са гордост за България.

А ние помним!

Много помним!

Не съм професор, но съм научил 2 ценни урока, които споделям:

Няма нищо по-важно за човека от името и достойнството.

„Върхът е цел, но не и смисъл”.

Борис Ангелов

https://19min.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.