ПО ВЪПРОСА "РАДЕВ"

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/po-vaprosa-radev/52164 SvobodnoSlovo.eu
ПО ВЪПРОСА "РАДЕВ"

 

Тези дни пак Президентът Радев е гледан под лупа. Коментарите са от "осанна" до "разпни го". Не знам как винаги хем бяга с лисиците, хем гони с кучетата. И накрая го наритват и от двете страни. Преди години много го подкрепях и смятах, че не е като другите политици. Разочарованието ми беше огромно, когато се извъртя и започна да работи за тези, които критикуваше.

Точката на повратливост беше началото на протестите и арестите на съветниците му. И едни гнусни намеци в една пиклива медия. Може и да не съм права. Друго да е било. Но оттогава се промени. Размаха юмрук пред хилядите събрани българи на площада, но го достраша да пресече улицата - и в буквалния и в преносния смисъл на думата. Скри се. Докато биеха младежите зад колоните на Министерски съвет, отчетливо се забелязваше отсъствието на Радев. Забелязваше се отсъствието му, когато се разбра, че много от активните протестиращи, включително и аз, сме подслушвани незаконно. Забелязваше се отсъствието му, когато протестиращите не знаеха накъде да тръгнат. В един момент блесна с "присъствие" и ни посочи Кирил Петков и Асен Василев за новите спасители.

Президентът не е русофил. Не е и русофоб. Козякоудобен е. Крим е руски - много хора се подведоха по това и се зарадваха. Докато като Свети Петър не се отрече три пъти от думите си. Да напомня, че той прокара ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ и ваксините. Помните ли на сбирката за инициативния комитет за втория му мандат, че се допускаха само хора със зелен сертификат и маски? 

Сега едните казват, че е трябвало по-радушно и с подскоци и махане на опашка да поздрави шута на Европа - Зеленски. Другите пък го упрекват, че изобщо се е здрависал с него. Така само с едно действие, Радев успя да разочарова и двете страни - русофили и русофоби. Талант си е това, няма спор. 

И понеже много внимателно наблюдавам действията му, ще обобщя. Да, той е български офицер. Но вербуван от НАТО. Да, той е български президент. Но удобен на Козяк. Да, той е русофил, но прекалено страхлив, за да направи нещо. И точно тук е обяснението - СТРАХЛИВИТЕ УМИРАТ ВСЕКИ ДЕН. СМЕЛИТЕ - САМО ВЕДНЪЖ. Няма нищо по-лошо от страхливците. Нерешителните. Те са по-лоши дори от предателите. Защото предателят го знаеш какъв е. А страхливият никога не знаеш с какво ще го заплашат и как ще реагира.

Смелост. Смелост ни трябва. Съдбата обича смелите!

Елена Гунчева-Гривова

4 Коментара

юда

преди 1 година

Мунчо литургия може да пропусне, но да не е шабош гой на тия дето носят сутиени за шапки, няма начин.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.