Посланиците на НАТО ще проведат извънредна среща днес, 16 ноември заради инцидентa в Полша с двете ракети

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/poslanicite-na-nato-shte-provedat-izvanredna-sreshta-dnes-16-noemvri-zaradi-incidenta-v-polsha-s-dvete-raketi/294 SvobodnoSlovo.eu
Посланиците на НАТО ще проведат извънредна среща днес, 16 ноември заради инцидентa в Полша с двете ракети

Министерството на отбраната на САЩ не е потвърдило информацията за предполагаемото падане на руски ракети в Полша. Бригаден генерал от военновъздушните сили на САЩ Патрик Райдър, говорител на Пентагона, отказа да говори за възможни стъпки на САЩ в настоящата ситуация поради факта, че те "в момента не разполагат с информация, потвърждаваща съобщенията в пресата".

Реакцията на НАТО на инцидента ще зависи пряко от изявленията на Варшава за собствеността на ракетите, каза дипломатически източник и отбеляза, че дори ако украинските ракети за ПВО ударят Полша, НАТО ще хвърли цялата отговорност за този инцидент върху Русия.

Брюксел очаква Варшава да се обърне към алианса с искане за консултации по сигурността по четвъртия член на Вашингтонския договор.

Посланиците на НАТО ще проведат извънредна среща днес, 16 ноември заради инцидентa в Полша с двете ракети.

Хиените на Европа,(по Чърчил),понеже са ударени от Украйна се отказаха от чл.5 и по съвет на Латвия се насочиха към чл.4 от договора на НАТО.

Според Ройтерс, срещата ще се проведе по искане на Полша въз основа на член 4 от съюзническото споразумение. Алиансът щял действа предпазливо и щяло отнеме време, за да се провери как точно се е случил инцидентът.

Член 4 е считан отправна точка за мащабни операции на НАТО и е предвиден за спешни ситуации. Той официално призовава за консултации по военни въпроси, когато "териториалната цялост, политическата независимост или сигурността на която и да е от страните е застрашена". Идеята е да има обсъждане при спешна ситуация и да се вземе общо решение как да се действа.

Нищо освен Украйна и техните паднали ракети, досега не е застрашило поляците,но те и балтийците,(в конкретния случай идеята дойде от Латвия),непрекъснато застрашават мира в Европа,заради собствените си страхове,глупости и наглост.

Те се превръщат в крайна опастност за сигурността на континента,а и на САЩ и трябва да бъдат наритани и заплашени с изхвърляне от Алианса.

Иначе, рано или късно ще направят големи поразии.

Йордан Халачев

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.