Предсрочните избори са на 2 април. Радев разпуска Народното събрание на 3 февруари

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/predsrochnite-izbori-sa-na-2-april-radev-razpuska-narodnoto-sabranie-na-3-fevruari/44153 SvobodnoSlovo.eu
Предсрочните избори са на 2 април. Радев разпуска Народното събрание на 3 февруари

На 2 април ще са предсрочните парламентарни избори, обяви пред журналисти президентът Румен Радев. Държавният глава посочи, че ще разпусне Народното събрание на 3 февруари.

“Отчитайки техническите предизвикателства пред ЦИК, изборите ще бъдат на първата възможна дата, в която няма да има риска за машинното гласуване, за може да бъде спазен законът, който повелява, че всеки български гражданин трябва да може да избира - да гласува с машина или с хартия. Затова ще издам указ, с който ще разпусна НС на 3 февруари и насрочвам парламентарни избори на 2 април”, обяви президентът.

Държавният глава изрази надежда в оставащото време от работата си депутатите да се фокусират върху важните закони - антикорупционният, за контрола на главния прокурор и останалите закони от ПВУ, които са в напреднала фаза. 

За организацията на вота, който ще бъде по нови правила след промените на Изборния кодекс, бе необходимо и становището на Централната избирателна комисия, с които разговаря Радев. 

Държавният глава трябва да назначи и служебен кабинет. Неговият състав не е ясен, но преди дни стана известно, че служебен премиер ще остане Гълъб Донев.

Ваня Иванова

3 Коментара

Генчо Гунчев

преди 1 година

Изборите трябваше да са на 02.12.2022 година, но на Радев му трябваше време, за да покаже, че от него няма по верен пудел на Чичо Сам! Национален предател!

Коментирай

Динков

преди 1 година

Четири месеца безвремие. И за какво? Да се нагласят по всички хоризонтали и вертикали приближените на Радев. За друго не се сещам.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.