Радев потегли към втория мандат

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/radev-potegli-kam-vtoriya-mandat/5647 SvobodnoSlovo.eu
Радев потегли към втория мандат

Държавният глава поема втория си мандат на “Дондуков 2”.

"Първият мандат мина в изтощителна борба, но вие подновихте пакта на доверие, от който черпим сили. Благодаря за подкрепата. 5 г. посветихме на битката за законност и демокрацията. Призовавах и работих за единение, а ме упрекваха, че разединявам", посочи Радев по време на своето слово на пл. Александър Невски.

"Победихме с общи усилия, извадихме обществото от апатията, върнахме честните избори и върнахме на парламента възможността да съживи демократичните институции и да пребори корупцията", допълни още президента.

"В идните години ще бдя страната да не се отклони от пътя си. Ще отстоявам суверенитета, закона, справедливостта, защото това е нашата мисия. Политическата промяна е само първата крачка. Чакат ни още много изпитания и се надявам цялото ни политическо поколение да го осъзнава”, допълни още Радев.

"Скъпи съотечественици. В началото на изтеклия мандат заявих, че за мен не е важно колко дълго ще съм президент, а какъв президент ще бъда. Това ме мотивираше и в най-трудните моменти. Ще продължа да съм президент на всички граждани, независимо от партийната им принадлежност, етноса и религията им", заяви още Радев.

Сред присъстващите официални лица са министър-председателят Кирил Петков, председателят на Народното събрание Никола Минчев, министърът на отбраната Стефан Янев, членове на Конституционния съд, началникът на отбраната.

Държавният глава  положи венец пред Паметника на незнайния вой и отдаде почит пред загиналите за свободата на България. Последваха церемониален салют с 21 топовни изстрела. Чу се и химна на Република България.

След церемонията Радев и Йотова ще се отправят към “Дондуков“ 2. Шпалир от гвардейци ще ги посрещне пред парадния вход на президентството за началото на втория им мандат.

Това е втори мандат на "Дондуков 2" за Румен Радев и Илияна Йотова. Двамата бяха избрани след балотаж с кандидат-президентската двойка, подкрепена от ГЕРБ - проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева. Радев и Йотова спечелиха на втори тур с убедителна преднина

frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.