Рашков: Шефове от ДПС са заплашвали полицейски служители с граждански арест

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/rashkov-shefove-ot-dps-sa-zaplashvali-policeyski-sluzhiteli-s-grazhdanski-arest/5943 SvobodnoSlovo.eu
Рашков: Шефове от ДПС са заплашвали полицейски служители с граждански арест

За груби нарушения във връзка с парламентарните избори през юли алармира вътрешният министър Бойко Рашков по време на парламентарния контрол. ,,По време на изборите юли месец са били регистринани над 200 материали за нарушения, свързани с подвижни избирателни секции. На изборите през ноември тези нарушения вече са 287'', заяви в началото той.

Рашков съобщи, че докато вървели проверките, в регионалната дирекция на МВР в Разград отишли ръководни представители на Движението за права и свободи, които отправили "груби заплахи и закани", включително граждански арести на служители на МВР.

По думите в Хасковска област са били подадени 798 заявления за гласуване с подвижни избирателни секции, обаче в хода на полицейската проверка било установено, че голяма част от лицата не са предоставили никакви медицински документи, а други са представили документи с изтекла валидност.

Искам да обърна внимание на почти идентични случаи в Разград. Има липсващи подписи в заявленията. Прокуратурата е образувала 26 досъдебни производства. Издавани са медицински документи с невярно съдържание. Няма нито един отказ, постановен от прокуратурата. В хода проверките полицейските служители са се натъкнали на фрапиращи нарушения, като голяма част от гражданите, с които са разговаряли, са заявили, че не са подавали заявления за гласуване в подвижна секции, сподели пред депутатите вътрешният министър.

Frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.