Русия отрече съобщенията, че САЩ са предложили на Москва таен мирен план за Украйна

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/rusiya-otreche-saobshteniyata-che-sasht-sa-predlozhili-na-moskva-taen-miren-plan-za-ukrayna/47507 SvobodnoSlovo.eu
Русия отрече съобщенията, че САЩ са предложили на Москва таен мирен план за Украйна

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков опроверга днес съобщенията, че САЩ са предложили план, предвиждащ териториални отстъпки от страна на Украйна в замяна на мир, предаде ТАСС.

"Това е журналистически блъф", каза Песков в отговор на въпрос за появилите се съобщения, че директорът на ЦРУ Уилям Бърнс е предал това предложение на Москва.

Отговаряйки на уточняващ въпрос дали действително Бърнс е идвал в Москва през януари тази година, за да се срещне с руския президент Владимир Путин, Песков подчерта: "През януари? Цялото това съобщение (за плана на САЩ - бел. ред.) е журналистически блъф".

Кремъл отхвърли медийните съобщения, че директорът на ЦРУ Уилям Бърнс е бил в Москва с тайно предложение за мир, предвиждащо Украйна да отстъпи 20% от територията си на Русия, предаде Ройтерс.

Направеното по-рано от швейцарския в. "Нойе Цюрхер Цайтунг" съобщение, че Бърнс е пътувал тайно до Москва миналия месец, за да предложи план от името на Белия дом, бе опровергано също и от Вашингтон, допълни Ройтерс.

Източник: БТА

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.