Русия струпвала войски на СВОЯ територия. А САЩ от 15години имат въоръжени сили на наша / и не само/ територия

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/rusiya-strupvala-voyski-na-svoya-teritoriya-a-sasht-ot-15godini-imat-vaorazheni-sili-na-nasha-i-ne-samo-teritoriya/5586 SvobodnoSlovo.eu
Русия струпвала  войски на СВОЯ  територия. А САЩ от 15години имат въоръжени сили на наша / и не само/ територия

Русия струпвала войски на СВОЯ територия. А САЩ от 15години имат въоръжени сили на наша / и не само/ територия.

И тези сили са тук не по линия на членството ни в НАТО, а по силата на Споразумение от 2006г., сключено между правителствата на БЪЛГАРИЯ и САЩ за сътрудничестно в областта на отбраната.

За базите не се плаща наем, за стоките не се плаща ДДС , освободени са от всякакви такси - пътни, летищни, от вносни и износни мита, освободени са от данък доход и задължение за социални осигуровки.

Без съгласието на властите на Съединените щати, въздухоплавателни, плавателни и моторни превозни средства на правителството на Съединените щати не могат да бъдат подлагани на оглед.

Военните могат да си строят магазини, клубове, обекти за отдих и развлечения и други подобни без лицензи, проверки и какъвто и да е законодателен контрол.

България дори се е отказала от правото си на юрисдикция при извършване на правонарушения.

На практика базите са със статут на посолство - т.е. американска територия.

Всичко това се случва на наша земя, под българското небе, до нашите деца.

Румяна Ченалова

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.