СЪДБА ИЛИ НЕЩО ДРУГО

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/sadba-ili-neshto-drugo/51942 SvobodnoSlovo.eu
СЪДБА ИЛИ НЕЩО ДРУГО

 

Ужасяващото земетресение в Турция взе огромен брой жертви, разрушенията са потресаващи. Бог да помага на пострадалите и близките им по-бързо и успешно да се справят с този тежък удар.

Странно е как това се случва точно в момента, когато от решенията на Турция до голяма степен зависи и развитието на войната в Украйна. Никога не съм вярвала в конспиративни теории, но вярвам в науката. Дотолкова, че да знам, че за науката няма срамни разработки. Особено за военни цели. Отдавна се говори за климатични оръжия. Дали ги има или не, ще се разбере след време. Но са факт странни природни бедствия, особено в неудобни на САЩ държави. Природата се влияе от физични закони, които донякъде могат да бъдат контролирани. Само разсъждавам колко странно това се случва точно сега.

Как би се отразило това на геополитическите процеси? Безспорно Ердоган ще се погрижи първо за народа си, все пак не е български политик да мисли за чуждите. Турция в момента е уязвима, докато не се справи с последствията от земетресението и не възстанови щетите и се погрижи за жертвите. Не се и съмнявайте, че натиска върху нея в този период от страна на натовски и да си го кажем направо англоционистки нейни "партньори" ще се засили неимоверно, за да промени позицията си по отношение на САЩ и Русия. А това е опасно.

Имам обосновано предположение, че в близката една седмица ще се случи събитие, което ще промени хода на войната в Украйна. Всички страни, замесени в конфликта /и това не са само Русия и Украйна/, ще трябва да заемат позиция и ще се пренаредят силите. 

Само времето ще покаже какво ще се случи. Но пък случайности в геополитиката и политиката няма. Ако ги смятате за случайности, значи не сте добре осведомени.

Елена Гунчева-Гривова

8 Коментара

Синята барета

преди 1 година

Турция е отказала помощта на Мъск. Той е предложил да покрие бедстващите райони с широко лентов интернет, като прегрупира сателитите на Старлинк. Отказала е и помощ от държавите , които закриха посолствата си преди седмица.

Коментирай

Крис

преди 1 година

До Синята барета - Възможно е Ердоган да го гони параноя, но е също възможно да има причина да откаже помощ от тези държави, защото съвпаденията стават прекалено очебийни. А както знаем от крими сериалите, в съвпаденията няма нищо случайно. Западът предупреждава гражданите си за терористични актове в Истанбул, турският външен министър излезе с непривично рязка реакция... И изведнъж няколко земетресения, месеци преди президентските избори в Истанбул. Вероятно ще разберем след време къде е скрит ключът от бараката, ако оцелеем, разбира се:)

Коментирай

ИвайлоК

преди 1 година

Отлична статия! А войната в Украйна ни засяга повече от пряко - ще ни има ли нас, България, в бъдеще като държава, или няма да ни има - това ще зависи в огромна степен от успеха на Русия в тази война - и сега на територията на Украйна, и по-късно - извън нея.

Коментирай

творец

преди 1 година

И нито дума за събиране на средства за 30% то християнско население на Сирия. Американски подлоги заминавайте си на село,от вас граждани не става.

Коментирай

Синята барета

преди 1 година

До Крис : Нещата са много объркани, но както напоследък се оказва - всички теории на конспирациите се оказват верни. Най гадното в случая е, че единствено РФ оказва пряка помощ на не по малко пострадалата Сирия. Защо???? Там не живеят ли хора? При бедствия трябва да питаме някой дали да помогнем?

Коментирай

. . .

преди 1 година

Звездите ли ви говорят тези неща . . . :) _____________________

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.