Самозабравили се хора, на които сме се доверили да управляват нашите пари, просто си взимат от тях, когато им скимне

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/samozabravili-se-hora-na-koito-sme-se-doverili-da-upravlyavat-nashite-pari-prosto-si-vzimat-ot-tyah-kogato-im-skimne/7031 SvobodnoSlovo.eu
Самозабравили се хора, на които сме се доверили да управляват нашите пари, просто си взимат от тях, когато им скимне

Изнесената информация от МВР за строителството на само един лот от магистрала "Хемус" не е скандална, а е умопомрачителна.

Според тази информация, от преведените предварително 84 милиона лева, без да е построен и един милиметър магистрала, 60 милиона са изнесени с чували и сакове.

Забележете, първо, това го казва МВР - институцията, определена да се грижи за нашата сигурност и спокойствие, и да съблюдава за спазването на законите.

Второ, парите са преведени от държавата на кухи фирми, създадени за по 2 лева от малоимотни или криминално проявени граждани.

И трето, още в същия ден, в който тия пари - 60 милиона, са преведени от държавата, те са изтеглени и изнесени с чували и сакове в неизвестна посока.

Това не е кражба. За кражбата се изисква план, хитрост, та дори и смелост. Разбира се, и липса на морал, за да я реализираш. Това не е кражба. Това е вземане. От нещо, което смяташ за свое - да си вземеш. Да не те е страх от закон, защото то и законът си е твой. Да не те е страх от погазване на морал, защото ти си свикнал. Вземаш им парите на хората, пък те, така или иначе, ще си траят.

Така че това не е кражба. Самозабравили се хора, на които сме се доверили да управляват нашите пари, просто си взимат от тях, когато им скимне. Не за друго, а защото може.

И сега какво? Сега какво, а? Какво ще стане? Ще ги накажат ли тия, които са взели парите? Ще влязат ли в затвора? Ще върнат ли парите? Ние ще търсим ли непримиримо справедливост? Или кой ял-ял - кака се ожени?

И ако ние, скъпи приятели, не си търсим правата, не си търсим парите, не търсим справедливост и наказание за виновните, ако ние не държим отговорни институциите, независимо дали говорим за МВР или пък за прокуратура, значи, съгласете се - ние заслужаваме всичко това.

Съжалявам, но ще цитирам Остап Бендер: "Делото по спасяването на давещите се е дело на самите давещи се".

Слави Т. Трифонов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.