ШОК И УЖАС В ГЛАВАТА

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/shok-i-uzhas-v-glavata/1133 SvobodnoSlovo.eu
ШОК И УЖАС В ГЛАВАТА

Главата на Европейската комисия г-жа фон дер Лайен обяви, че била “ шокирана и ужасена “ от днешните руски ракетни удари в Украйна.

Мисля, че лъже.

Ако невинните жертви на бомбардировките я впечатляваха, тя трябваше да се разчувства и при гибелта на всяка от 14-те хиляди жертви на украинските нападения срещу ДНР и ЛНР през последните 8 години. Не чухме реакцията и когато болници, училища и пазари в Донбас се оказваха под артилерийски обстрел или когато украински наемници доубиваха пред камерите ранени руски войници. Ако човек се стряска от предизвикана от войната смърт, то трябва да е винаги, когато гинат невинни, независимо от коя страна на фронта са. Щом реакцията е избирателна - онези деца могат да бъдат избивани, към тях сме безразлични, но към тези не, за тях се шокираме и ужасяваме - това не е дори лицемерие. Това е жестокост с фин нацистки привкус.

На такива хора не бива да се вярва. Те напомнят за Лили Марлен.

Васил Василев

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.