Слави Трифонов стартира референдум за президентска република, трябват му 3,3 млн. души

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/slavi-trifonov-startira-referendum-za-prezidentska-republika-tryabvat-mu-33-mln-dushi/44119 SvobodnoSlovo.eu
Слави Трифонов стартира референдум за президентска република, трябват му 3,3 млн. души

Партията на Слави Трифонов - "Има такъв народ" започва предизборната си кампания с пореден референдум.

Този път за свикване на Велико народно събрание и промяна на формата на държавно управление - от парламентарна на президентска република.
Това стана ясно от пресъобщение от пресцентъра на ИТН.

Ето какво съобщиха от партията:

"На 23.01.2023г, понеделник, в 11 часа представители на инициативния комитет за организиране и координиране на подписка за произвеждане на национален референдум ще внесат уведомление до председателя на 48-ото Народно събрание на Република България, с което ще започне подписка за произвеждане на национален референдум по следния въпрос: Подкрепяте ли произвеждане на избори за Велико народно събрание, което да реши въпросите за промени във формата на държавно управление от парламентарна република в президентска република?

Уведомлението ще бъде внесено в Администрацията на НС, вход "Дондуков"."

Припомняме, че още през миналата година Слави Трифонов анонсира, че обмисля да предложи промяна на държавния модел за управление. Впоследствие той бе поправен от Ива Митева, която уточни, че Трифонов не е имал предвид изцяло президентска република, а по-скоро "полупрезидентска", в която президентът ще посочи министър-председателят и кабинета, а Народното събрание ще се избира пряко и ще контролира изпълнителната власт.

За да се наложат резултатите от референдума, т.е. - да се свика Велико народно събрание с исканите от Трифонов въпроси, ще трябва да гласуват 51 % от имащите право на глас, което е малко над 3,3 млн.души.

За да се проведе допитването са необходими минимум 400 000 реални подписа.

В момента ПП "Възраждане" се опитват да ги постигнат с акцията срещу евентуалното ни влизане в Еврозоната, но и за тях е много-много трудно да осигурят толкова сериозна гражданска подкрепа.

https://epicenter.bg/

9 Коментара

Синята барета

преди 1 година

За миг си представям Киро президент. После се събуждам. Добре, че е сън.

Коментирай

заЕБИцентър

преди 1 година

В тия 6.6 милиона няма ли хора под 18 бе, велева... А булгаристан отдавна не е 6.6 млн и не е ли редно условието да е както при избор на НС. Ако от общо 3-ма 2-ма гласуват за гРОБ, управлява Тиквата. Нещо нещата се разминават. Що ни праиш на луди, ма?

Коментирай

Професора

преди 1 година

Сещам се за една детска песничка : ...Шаро тревожно тръска глава : Как е възможно , що е това !

Коментирай

миндил

преди 1 година

Петима рошави сценаристи, предатели и лакеи, ще ми променят държавното устройство. Нито ще им се подписвам в подписката, нито ще ходя да гласувам "Против" защото така ще вдигна избирателната активност.

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 година

Виц от деня – ИТН били живи, поуките са взети. Партията ще участва на изборите, заяви Ивайло Вълчев

Коментирай

ИвайлоК

преди 1 година

Дреме им на тях (ИТН) за вида на управлението. Тяхната подписка е за разсейване на хората - нищо повече. За разсейване от най-важната подписка в момента - подписката за референдум ПРОТИВ еврото. Спасението от еврото (и веднага след това от дигиталното евро!) е по-важно от всякакви бъдещи избори.

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 година

Славиту, кажи кой идиот ти натресе Сашо Кеша и Грозданчо? От сараите ли? ----------Кой идиот назначи на работа в БНТ журналистката Йоана Левиева Сойер?

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 година

Прозт, но упорит. Колкото повече си прост и бездарен, толкова повече си амбициозен. Теодора Генчовска – лицето на итн. Руди гела и пацо шнорхела са идеолози на итн… ----- Плешивата турска подлога - Славиту

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.