Странният случай с Влади Горанов и беемвето, което било Тойота

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/stranniyat-sluchay-s-vladi-goranov-i-beemveto-koeto-bilo-toyota/5972 SvobodnoSlovo.eu
Странният случай с Влади Горанов и беемвето, което било Тойота

Странният случай с Влади Горанов и беемвето, което било Тойота

Всички знаем какво се е случило. Или поне си мислим, че знаем, но по-вероятно е нищо да на знаем (както обикновено).

В началото беше крадено БМВ. После се оказа Тойота. И не била крадена, а клонирана. Ако не знаете, а вие не знаете, Тойота в началото се е казвала Тойода, но после шефовете преценили, че така не е благозвучно и сменили д-то с т. Като дупе и тупѐ. Та, на границата спрели Влади с Тойотата и го върнали обратно.

(тук отварям една голяма скоба и ви моля да минете с обявена за издирване кола границата и гранична полиция да ви върне обратно в страната (втора скоба, в която следва гърлен смях)).

После Влади звъннал на приятел, за да му каже, че ще иде до София (с неговата си кола), за да вземе друга (редовна, с която да мине границата) и затова щял да закъснее. Този приятел, обаче, също пътувал натам, но с БМВ Х7 и му казал : “Чакай, бе, толкова народ пътува натам, все някой ще те вземе. Остави колата там някъде и дори аз след малко мога да те взема”. Изкарал Влади отново голям късмет, че не се разкарвал и този път минал границата с него.

Защо приятелят му казва после, че само му пратил кола, която била служебна, сякаш го е срам да са пътували заедно (и с цялото му семейство - по думите на Вл. Гор.) не става ясно.

За тези, които не знаят, БМВ Х7 е луксозен джип, флагман на марката и не е някаква кола, която да е просто служебна, дето някой (различен от баш шефа) да ходи до някъде с нея по работа. Но да не издребняваме. Голяма фирма - големи джипове.

Приятелят на Вл. Гор. се оказва собственик на Юнион Ивкони. Който не е точно собственик, защото е бил депутат от ГЕРБ преди време за малко и се е отказал от тази си собственост и сега е собственик, който не е собственик.

На същата тази дата същият този приятел (с БМВ-то) имал рожден ден. Но никой не си признава, че отива на него. Сякаш е много срамно да идеш на рожден ден на бивш колега. Или пък може да не е важно. Пак да не издребняваме.

Тук някъде се появява друг приятел, който твърди, че автомобилът е редовен, но клониран. Същият е продал джипа на Влади Горанов преди време.

И тук вече, когато трябва да обобщим наистина става сложно. Защото:

- колата се издирва, но не е била крадена.

- не била БМВ, а Тойота и е купена от Германия от вносителя на Форд за България.

- този приятел, който се притичва на помощ, е имал рожден ден, но не са отивали на него.

- също този приятел е собственик на Юнион Ивкони, но и същевременно не е.

- и последно, хем е пратил кола за Влади, хем я е карал самият той.

Но да не издребняваме. Нека видим какво е получила Юнион Ивкони от държавата, докато е бил финансов министър Влади Горанов.

От ББР е получила голям кредит, който е тайна (може да е 40 млн., но може и да е 100 млн.) с лихва от 3,5%. Кредитът се обслужвал редовно. Браво!

Корона субсидии: 10 128 631 лв. Пак Браво!

Обществени поръчки: 15 585 591 лв. Голямо браво!

Безвъзмездна помощ от ЕС: 136 758 лв.

Безвъзмезна помощ от ЕС

EU Grant Amount: 1 659 257 лв.

(ЕС много стиснат се оказва)

Може и още неща да е получила от държавата. Примерно да не плаща тол такси, маскирано под социалната функция на автобусния бранш, който изобщо да не плаща тол такси.

Слуховете, че автобусният бранш е почти изцяло собственост на сараите са изцяло слухове. И Рамадан Аталай също няма нищо общо. И синът му също.

Изобщо никой няма нищо общо с някой в този водевил. Но какво очаквате от история, която започва с крадено БМВ, което се оказва клонирана Тойота, закупена от Германия, от представителството на Форд за България на лизинг и последният да затвори вратата.

П.П. Една легенда разказва, че Влади Горанов много харесал джипа на приятеля си и поискал да го покара преди да минат границата. Гранична полиция ги пуснала бързо този път, а единият полицай попитал другия кой се е возил в БМВ-то?

- Не знам кой беше, но Влади Горанов му беше шофьор.

Ама не вярвам да е било така.

По-скоро се е случило обратното.

Теодор Михайлов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.