Тези разкрития на Иван Демерджиев разпалиха страшен скандал

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/tezi-razkritiya-na-ivan-demerdzhiev-razpaliha-strashen-skandal/1997 SvobodnoSlovo.eu
Тези разкрития на Иван Демерджиев разпалиха страшен скандал

Резултатите от проверките ще са готови до дни

Страшен скандал разпалиха разкритията, направени от министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев.

В ефира на bTV той подчерта, че по отношение на пътния травматизъм, залагат на превенцията, която ще се осъществява чрез полицейски коли, движещи се в потока. Така ще имат възможността да отбиват всеки нарушител.

Що се отнася до обтегнатите отношения с предшественика му Бойко Рашков, Демерджиев посочи, че след като е встъпил в длъжност е помогнал на бившия му колега при инцидент, случил се до неговата къща. Допълни, че в съседен имот бил влязъл човек с психични проблеми и подчерта, че е оказал пълно съдействие при случая, уточнявайки, че и Рашков бил замесен в случая.

Тъй като съседите на Рашков били много притеснени от случилото се, той тръгнал след психично болния, за да го проследи.

Именно поради тази причина той имал нужда от съдействие и Демерджиев подчертава, че такова е било оказано.

Демерджиев обаче посочи, че Рашков се оплаквал от тенденциозно бездействие, тъй като вече не бил министър и никой не искал да му помогне. Въпреки това обаче Рашков не е поискал среща с Демерджиев, за да постави въпросите, които го притесняват.

По отношение на заместниците на Рашков, Демерджиев коментира, че е несериозно министър, който твърди, че е допуснал негов заместник да използва неправомерно имот в продължение на половин година да обвинява приемника си за това.

Настоящият вътрешен министър посочи, че има данни за имоти, в това число и почивни бази на вътрешното министерство, които са използвани за други цели и в момента тече проверка за тях. Допълни, че въпросните имоти са използвани за частни партита и нужди. Канени са дори и хора, които не са служители на МВР.

Вината за това Демерджиев хвърли върху „госпожа със сериозни пропуски в работата“, визирайки скандална служителка на предшественика си.

Не скри и че има съмнения за предопределени обществени поръчки и обеща когато приключат проверките да оповести резултатите.

Не на последно място посочи, че има и данни за доставени храни с изтекъл срок на годност. В заключение посочи, че предполага, че резултатите от тези проверки ще излязат до дни, тъй като се работи експресно.

Даде да се разбере, че основен приоритет на подопечното му министерство ще е борбата с купения вот.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.