Украинчета вандалстваха в затворена държавна база в Краневo

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/ukraincheta-vandalstvaha-v-zatvorena-darzhavna-baza-v-kranevo/44175 SvobodnoSlovo.eu
Украинчета вандалстваха в затворена държавна база в Краневo

Две малолетни и две непълнолетни украински момчета са заловени днес, докато извършват вандалски прояви в държавна база в крайморското село Кранево. Децата рисували по стените и прозорците със спрей нецензурни призиви на родния си език. „Счупени са прозорци, панорамни стъкла, има взломено имущество по стаите, врати. Двама от тийнейджърите са били на покрива на сградата, като е имало реална опасност за живота им”, съобщи областният управител на Добрич Здравко Здравков, според когото щетите са нанесени в продължение на няколко дни.

Вандалите били засечени от служители на областната управа при рутинна проверка на бившата почивна база на Държавно автомобилно предприятие, която в момента е необитаема и се стопанисва от администрацията. Обектът е в центъра на Кранево и доскоро е бил в прилично състояние. Инспекторите подали сигнал на тел. 112 и патрул на полицията заловил момчетата. Според Здравков те са състезатели по колоездене, които били в Кранево на дълъг лагер. Все още няма яснота дали имат бежански статут. Обяснения по случая дали и възпитателите им. Областният управител допълни, че е подал жалба в полицията за посегателството върху държавния имот и определи постъпката като недопустима. 

Автор: Даниела Фархи

trud.bg

3 Коментара

никола йорданов

преди 1 година

Ми изродчетата да ги товарят барабар с родителите им и право към мамка им родина.

Коментирай

Bad Face

преди 1 година

В Украйна да използват кондоми за да създават повече изроди!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.