В една нормална държава, този конкурент на Радев би стоял като пълен неудачник, който няма никакъв шанс на втори тур

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/v-edna-normalna-darzhava-tozi-konkurent-na-radev-bi-stoyal-kato-palen-neudachnik-koyto-nyama-nikakav-shans-na-vtori-tur/6758 SvobodnoSlovo.eu
В една нормална държава, този конкурент на Радев би стоял като пълен неудачник, който няма никакъв шанс на втори тур

Обикновено изборите носят вълнение. Все едно си на състезание, в което хем участваш със солово изпълнение, хем си в екзалтираната агитка. Само че изборите тази неделя не носят никакво вълнение, а по-скоро напрегнато отвращение към показното незачитане на правото ни на нормалност.

Срещу Радев няма нормален кандидат, който може да бъде негов опонент и реално да направи битка за доверието ни. От другата страна е представител на срамното мекотелие. На онази пихтиеста маса, в която бяха намачкани професионализмът и лидерството в България. По върховете на държавните учреждения, с изтъркани лакти и колене се издигаха лакеи. Послушни бездушници, удавили каквато и да е гордост, която са притежавали.

В една нормална държава, този конкурент на Радев би стоял като пълен неудачник, който няма никакъв шанс на втори тур. Само че България не е нормална държава. Тук все още управлява мътилката, която най-нагло ще опита да ни покаже, че отровната й пяна е до шията ни. И по-добре да си затворим устите.

Ами не, няма да стане. Нека гласуваме. Нека си представим, че са истински избори и има вълнение. Можем.

Радослав Бимбалов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.