Зарков: Ако парламентът има воля, ще приеме закона за отговорността на главния прокурор. Радев ще им даде време

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/zarkov-ako-parlamentat-ima-volya-shte-prieme-zakona-za-otgovornostta-na-glavniya-prokuror-radev-shte-im-dade-vreme/44081 SvobodnoSlovo.eu
Зарков: Ако парламентът има воля, ще приеме закона за отговорността на главния прокурор. Радев ще им даде време

Ако депутатите покажат, че имат воля да приемат закона за отговорността на главния прокурор, президентът ще има даде време да го приемат. Това каза в интервю за предаването „Тази събота“ служебният министър на правосъдието Крум Зарков.

Засега е ясно, че във вторник БСП ще върне третия мандат за съставяне на редовно правителство неизпълнен. Президентът Румен Радев трябва да разпусне 48-ото Народно събрание, да насрочи избори и да назначи нов служебен кабинет. В Конституцията няма конкретни срокове, в които трябва да издаде тези укази.

Според Зарков народните представители могат да дадат знак на държавния глава, ако включат в дневния ред на извънредното си заседание във вторник законопроектите за първо четене на промените в Наказателно-процесуалния кодекс и Закона за съдебната власт.

„Факторът време е по-маловажен от фактора воля. Ако се констатира и това може да стане много бързо – още вторник или сряда, че има в това Народно събрание повече от половината присъстващи, които имат волята да освободят България от този товар. Защото този въпрос е страшен товар за България и за всеки един български гражданин. Ще влетим в центъра на Европа, ще имаме добри доклади, ще минем на друго ниво, ако има половината от присъстващите отговорни депутати, то съм сигурен, че няколко дена са достатъчни, не е нужно месеци. Сега дали изборите ще са последната седмица на март , или първата на април, или втората на април според мен е второстепенен въпрос спрямо това, което ще спечелим с този закон”, коментира Зарков.

По думите ма 48-ото Народно събрание няма да има време да приеме антикорупционния закон и една от причините е максимално разтегнатия срок за предложения между първо и второ четене – три седмици.

fakti.bg

2 Коментара

Червената шапчица

преди 8 месеца

Господин, Крум Зарков, ама много си прозт, бе… и наивен. На готово никой нищо не дава. ----- Зарков: Ако парламентът има воля, ще приеме закона… аз знаеш ли ква воля имам да стана Мис-свят… герб, бсп и дпс държат Гешев на власт. Простия Киро ли да свали Гешев… или гнома и ристьо… ха, ха.

Коментирай

Червената шапчица

преди 8 месеца

Боко Тиквата беше казал веднъж една мъдра мисъл за това, на какъв човек какво се набива. През 2019 г се появи запис, в който се чува познат глас: „Просто Цвета да каже „аз съм проста кърджалийска п@а“ и „прост съм, мама му да е@а“…, „прост съм и ми е лесно…“ И казва за лидери на държави от ЕС: “е*ал” съм ги с 200“. Вече сте забравили?--------- извод – щом е прозт Боко, трябва да му се набие един голям, народен член и да свършва тая мъка. Лорер не му става, Киро го мушка на Лена, гнома и ристьо са педали, славиту е наркоман, прозт като тиквата… а бе, нема ора…

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.