Защо културният министър проф. Велислав Минеков се чувства „ударен“?

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/zashto-kulturniyat-ministar-prof-velislav-minekov-se-chuvstva-udaren/2053 SvobodnoSlovo.eu
Защо културният министър проф. Велислав Минеков се чувства „ударен“?

Това, което му е било обещано не е изпълнено

Служебният министър на културата проф. Велислав Минеков е категоричен, че негов приоритет ще са нещата, които не са били довършени.

По-рано днес културният министър участва в тържественото откриване на 12-то издание на Националния събор на народното творчество в Копривщица.

Той обяви, че кани на пресконференция, която ще се проведе в петък, следващата седмица, на която ще разкрие всичко, което трябва да бъде свършено. В този ред на мисли той посочи, че никак не са малко нещата, които трябва да бъдат довършени.

Проф. Минеков обяви, че идва с добри намерения, подчертавайки, че всички ще разберат, че това, което предлага, трябва да стане.

Министърът е далеч от мисълта, че ще успее да свърши всичко в рамките на двата месеца, но пък е категоричен, че следващият, който заеме неговото място ще има начертан път, по който да се движи. Той обаче побърза да подчертае, че приемникът му няма да бъде принуден да се движи по строго очертан път, а ще извърши всичко това като добри намерения, отбелязва БТА.

Културният министър не скри, че бюджетът на подопечното му ведомство е един от приоритетите му. Той далеч не е това, за което е мечтаел и за което са се договорили.

Не скри, че се чувства „ударен“, след като миналата година е поканил представители на всички политически партии и те са се съгласили стъпката в бюджета да бъде увеличена с 0,2.

В крайна сметка обаче това не се случило в действителност.

Източник: standartnews.com

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.