Здравната тема, обаче, е само парченце от шоколада, с който Костадинов ще прилъгва хората

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/zdravnata-tema-obache-e-samo-parchence-ot-shokolada-s-koyto-kostadinov-shte-prilagva-horata/5856 SvobodnoSlovo.eu
Здравната тема, обаче, е само парченце от шоколада, с който Костадинов ще прилъгва хората

Не знам защо се смеете. Визуално Костадинов превъзхожда Каракачантичка, умствено надвишава Валерката Симеонов и вероятно приема по-малко субстанции от Сидеров. И дори няма никакво значение колко автобуса е поръчал утре, нито какво ще се опита да предизвика пред, а евентуално и вътре в парламента. По-страшно е това, което ще се случва тепърва.

Българите са изморени от всичко – от нестихващи пандемии, от външни циници и вътрешни лаици. За пръв път наша националистическа формация се намира в идеална среда за екстремен популизъм. Здравната тема, обаче, е само парченце от шоколада, с който Костадинов ще прилъгва хората.

Тия дни се постарах да прочета програмата на партия Въздраждане. Втората най-използвана дума след „нация“ в това четиво е думата с португалски произход „компрадорски“, която явно импонира на звучния твърд език на Костадинов. Но това е маловажно. Оказа се, че не чета партийна платформа, а художествена литература. Една нелоша утопия. Ще се опитам да пресъздам фабулата с няколко думи, защото не искам и вие да тръгнете да четете всичките 67 страници.

И така… след като присъединява към себе си „втората българска държава Македония“, България се превръща в най-голямата държава в Югоизточна Европа, която е съюзник на Русия, но остава в ЕС, за да се ползва от облагите му. Не приемаме еврото, но благосклонно оставяме валутния борд. Разбира се, само до неизбежния момент, в който „българската икономика стане по-силна от средната европейска“.

Държавата стимулира където види бизнес или иновация, издържа всичко под слънцето, но въпреки това намалява ДДС-то на 18%. Естествено, всички тези благини са единствено за противниците на „хедонизма“, който трябва да получи „идеологически отпор“. В същото време, ако си младеж на „подходяща възраст“, може да бъдеш поощрен да създаваш семейство. Важно е да се работи по нацията, защото „намаляването ни като количество скоро ще започне да влияе и на качеството.“

Може ли да прочетете отново горното изречение? Благодаря.

Не, уважаеми хора, Въздраждане не са тъп виц. Не са плиткоумна шега, на която сме се хилили и друг път. Въздраждане не просто са реална опасност за разсъдъка на обществото ни. Възраждане са истински нацизъм, който расте като пъпка под носа ни.

Радослав Бимбалов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.