750 тома на български автори ще дари Георги Гергов

https://svobodnoslovo.eu/politika/750-toma-na-balgarski-avtori-shte-dari-georgi-gergov/24089 SvobodnoSlovo.eu
750 тома на български автори ще дари Георги Гергов

Общо 750 тома на български автори ще дари Георги Гергов, председател на Областния съвет на БСП Пловдив. Инициативата му е традиционна в Деня на народните будители. Читалищна и училищни бибилиотеки ще получат книгите в утрешния ден. Сред заглавията са творби на Милен Русков, Маргарит Минков, Христо Карастоянов, Йордан Велчев, Георги Господинов и други, както и детските приказки на Божана Апостолова, които ще зарадват читателите.

През месец септември дарение на книги на стойност над 1000 лева получи и читалището в Созопол.

„На днешния празник, в който отдаваме почит към паметта на онези, които в годините събуждаха българския дух, които просвещаваха и ни учеха да обичаме България искам да поздравя всички Вас, които достойно разпространявате огъня на родолюбието, искриците от онзи вечен огън на българщината. Читалищата винаги са били скъп дом на духа и просвещението. Вие, читалищни и библиотечни дейци сте народните будители на днешния ден.", се казва в поздравителния адрес от Георги Гергов

750 тома на български автори ще дари Георги Гергов

cross.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.