Адв. Хаджигенов: Слави е Бог и Тошко е неговият пророк? Няма да правим коалиция с тях

https://svobodnoslovo.eu/politika/adv-hadzhigenov-slavi-e-bog-i-toshko-e-negoviyat-prorok-nyama-da-pravim-koaliciya-s-tyah/8573 SvobodnoSlovo.eu
Адв. Хаджигенов: Слави е Бог и Тошко е неговият пророк? Няма да правим коалиция с тях

”Да уточним, Слави е Бог и Тошко е неговият пророк? Не е възможно всичко, което кажат те, да е скрижалите на Мойсей, да е изсечено върху камък. Няма да правим коалиция. Слави има тежката задача да направи правителство. Не се справя добре. Нашите усилия очевидно не са достатъчни. Те също полагат усилия, но са далеч от нещата все още”. Това заяви по Нова телевизия заместник-председателят на ”Изправи се БГ! Ние идваме!” Николай Хаджигенов.

„Не съм виждал номинирания за премиер от страна на "Има такъв народ". До вчера не знаех кой е. Трябваше да го видя в интернет, за да разбера кой е”, каза още Хаджигенов.

„От Демократична България поставиха условия да подпишат някакво споразумение. Това не означава коалиция. Нито те, нито ние, нито ИТН искаме коалиция или въобще говорим за коалиция. Искаме някакъв вид политическо споразумение”, категоричен е той.

Според него трябва да има някакъв политически акт от страна на ИТН. „Причината да искаме политически акт, а не за споразумение е, че трябва да има ясно разграничение – кои сме ние, кои са другите, защо сме там и какво ще правим. Правната стойност на един такъв акт е никаква. Но политическата му стойност е огромна”.

„Ще направим всичко възможно да има правителство. Защото трябва”, категоричен е Хаджигенов и допълни: ”Вероятно с поведението на Трифонов, ще се разбираме трудно, а на  моменти ще е почти невъзможно”.

Frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.