Адв. Петър Славов: Горанов каквото и да го питаме не знае - за винетките, за хазарта, за КТБ

https://svobodnoslovo.eu/politika/adv-petar-slavov-goranov-kakvoto-i-da-go-pitame-ne-znae-za-vinetkite-za-hazarta-za-ktb/15737 SvobodnoSlovo.eu
Адв. Петър Славов: Горанов каквото и да го питаме не знае - за винетките, за хазарта, за КТБ

Върнете частта на хората, които са си купили винетки, платили са тази услуга, а не могат да ползват колите си в извънредното положение. Няма да питаме Горанав, искаме въпроса да стигне до МС и НС. Горанов каквото и да сме го питали, той все е „не”, питаме го за хазарта, той не знаел, питаме го за КТБ, нямал информация,

Това заяви адв. Петър Славов по bTV.

От 13 март до 1 април са продадени 70 000 винетки. Тези хора, които са ги купили, са директно ощетени, имат всички основания, като си ги затворил и не са могли да си ползват автомобила, да претендират да им се възстановят значителна част от сумите. Да съберат декларациите от хората по КПП-та, и който е предявил претенции да му възстановят тази част от палтената такса за винетки, който е добросъвестен, да му бъде възстановена тази част от платената такса, допълни адв. Славов.

Много хора ще си потърсят правата в съда и по съдебен ред ще си издействат възстановяване на сумите. Това трябва да е ангажимент на държавата: Затворили сме ви по домовете, не може да си подадете носовете навън, но ще направим всичко възможно да сме справедливи и коректни и да няма ощетени. А в момента виждаме една еднопосочност, това ще правите, онова ще правите, иначе глоба, затвор или не се знае какво. Не се прави така, и по този начин не се управлява една правова държава, каза още Петър Славов.

Frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.