АКО ГЕРБ СИ БЕ НАЗНАЧИЛ МИНИСТЪР НА ВНЕЗАПНАТА СПИРАЧКА, НЯМАШЕ ДА Я ДОКАРА ДОТУК

https://svobodnoslovo.eu/politika/ako-gerb-si-be-naznachil-ministar-na-vnezapnata-spirachka-nyamashe-da-ya-dokara-dotuk/13891 SvobodnoSlovo.eu
АКО ГЕРБ СИ БЕ НАЗНАЧИЛ МИНИСТЪР НА ВНЕЗАПНАТА СПИРАЧКА, НЯМАШЕ ДА Я ДОКАРА ДОТУК

Деница Сачева даде покъртително интервю на Виктор Николаев, в което стана ясно, че не може да има служебен кабинет, защото там министър ще е Еленко Божков. Едвам търпящият бъбривата лелка водещ, разбра че Еленко е нещо като терорист, след като е ударил внезапната спирачка на метрото.

По-добре е обаче Сачева обаче да се замисли какво би било, ако ГЕРБ си бе назначил точно такъв любител на спирачките като президентския съветник. Ако даже бе определил за член на кабинета свой министър на внезапната спирачка.

Представете си, ако имаше такъв министър с едно куфарче в ръка, като Путин с ядреното копче, той би могъл във всеки момент да спре глупостите на кабинета. Например, щеше да удари овреме спирачката на частните вецове, които от алчност и с рушветчийство източиха водното богатство на България. Нямаше да го има водният режим в Перник, режим, който в сравнение със задаващото се вмирисване на Варна, Бургас, Сливен и Ямбол ще изглежда като розов сън.

Министърът на спирачката можеше спокойно да направи хръс и да стопира изчезването от бюджета на 700 милиона лева към джоба на Черепа. По същия начин би могло да бъде блокирането и изчезването на милиони към частните търговски дружества, наречени за благозвучие „болници“.

Един Еленко никога нямаше да допусне голяма част от санирането да пълни джобовете на цигански барони. И щеше да му удари тормозата, както се казва на руски, сиреч внезапната спирачка.

Такъв министър, ако и да си е малко терорист, щеше да спре процеса на превръщането на гордите български полицаи в обикновени заптиета. Той щеше да възпре мъжът на вицето Екатерина Захариева да рисува етажчета на Алепу. Интересно, че навремето Станишев спря брат си, тоже архитект, да рисува къщички по склоновете на Карадере.

Внезапна спирачка можеше да получи и Ангелкова за нейните разходки до Холивуд и Боливуд. По този начин можеха да бъдат отрязани плащанията към цялата армия антрополози, палеолози, бръснати в главите социолози и какви ли не още клакьори. Които с глупостите си продължават да заблуждават самия кабинет.

Министърът на внезапната спирачка обаче нямаше да може да направи нищо за фекалиите във Варненския залив. Там действа канализационната система от времето на Крито-микенската цивилизация, която Айнщайн искал да реформира, но се отказал. Защото по силата на гравитацията говната и до днес си се изливат в най-чистото море на света, както го определи премиерът.

Министърът на внезапната спирачка можеше да удари тормозата и на областните управители, та да не крадат имотите на граждани.

И накрая, един такъв член на кабинета, със спирачно устройство в куфарчето си, можеше да спре бъбривата Деница Сачева да плаши Виктор Николаев с пронизващи сини очи. Защото с всяко нейно появяване на екрана, ГЕРБ губи поне по 5 на сто одобрение.

Цанко Цанев

Afera.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.