Ало, има ли пилот в самолета?

https://svobodnoslovo.eu/politika/alo-ima-li-pilot-v-samoleta/121026 SvobodnoSlovo.eu
Ало, има ли пилот в самолета?

Слушах премиера Денков по БНР преди малко.

Така. Опитвам се да бъда вежлив защото все пак става дума за министър-председателя и за това ще кажа, че той говори откровени неистини, за да не кажа друго - сещате се. По много теми говори неистини. Интервюто му съдържа плеяда от неточности, половинчати истини и манипулативни твърдения.
За да онагледя твърденията си ще избера темата, свързана с неистивото желание на премиера да смени председателя на ДАНС.

Това, което ще напиша е техническо, изисква цитирането на закони и факти и не е увлекателно като за статус във фейса, но трябва да навляза в детайли, за да се аргументирам. Все пак твърдя, че премиерът манипулира – не е малко. 

Така. Денков е изпратил предложение до президента за издаване на указ за предсрочно освобождаване на председателя на Държавна агенция Национална сигурност, с мотиви и основание посочени в чл. 8, ал.4, т.7 от Закона за ДАНС, който постановява, че предсрочно прекратяване може да се иска при „тежко нарушение или системно неизпълнение на служебните задължения, както и при действия, които накърняват престижа на агенцията“. Според мотивите на премиера, председателят на ДАНС трябва да бъде освободен „защото е допуснал неговият заместник г-н Деньо Денев да извърши действия непосредствено преди провеждането на местните избори, съдържащи неправилни квалификации и внушения на основа на непотвърдена информация“. Така.

Първо г-н Деньо Денев, заместникът, който Денков иска да уволни, е назначен на 29 август 2023г. от самия кабинет Денков. А днес премиерът праща мотиви до Радев с искане за освобождаване на Тончев защото е отказал да освободи Денев, който е назначен от самия Денков!! Ало, има ли пилот в самолета?!?

Второ. Денков твърди, че избраният от тях заместник на Пламен Тончев, г-н  Деньо Денев, е направил тежко нарушение защото е изготвил справка, съдържащи данни за поведението на отговорни държавни лица,  в случая заместник-министъра на електронното управление, г-н Михайл Стойнов – който също е избран от кабинета Денков. Според премиера тези данни съдържат – цитирам „внушения“. Няма да коментирам професионализма на министър-председателя, който би трябвало да знае, че когато цитираш законова основание за освобождаването на висше длъжностно лице, още повече свързан с разузнаването, понятието „внушение“ не сред законоустановените мотиви. Законоустановен мотив е, например, неспазване на служебните си задължение – което би могло да бъде липсата на такава справка, а не наличието й. Да не говорим, че чл. 29 от Закона за ДАНС казва, че „информационната дейност е дейност по събиране обработване, систематизиране, съхраняване, анализиране, използване и предоставяне на информация на потребителите на агенцията (премиера, президента, председателя на НС, шефа на ЦИК, когато става въпрос за избори и т.н.). Тоест г-н Деньо Денев си е свършил работата. Това, че на Денков не му харесва какво пише в справката не е законоустановена причина за освобождаването му.

Трето, твърденията на премиера, че споменатата справка съдържа непотвърдена информация е фактически невярно, доколкото бе безспорно установено, че описаното от ДАНС поведение на заместник-министъра на електронното управление бе публично признато от него самия.

Значи, не знам къде е шизофренията - Денков спомена думата по време на интервюто си някъде, но аз шизофрения, и то в много голяма доза, виждам в действията на правителството. И тук пиша детайли, цитирам закони и документи, не защото е приятно за четене, а защото твърдя, че премиерът говори неистини и манипулира с една единствена цел - да овладеят всички институции в държавата, за да няма кой да им се пречка.

Но проблемът дори не е в това, че искат да овладеят държавата, включително ДАНС, който действа независимо именно благодарение на това, че ръководителят не е маша на правителството. Проблемът е, че тези са толкова професионално неподготвени, че в опита си да овладеят всички институции – ще посегнат и на президентството, помнете ми думата – ще забъркат невиждана каша. Уверявам Ви, че ако имахте достъпа до информация, който имам аз и способността да я смелите (защото е много), площадите на България още утре се пълнят с викове „оставка“ и „До-лу Ден-Ков“. 

Но за това трябва информация, я тя трудно стига до хората. Защото е много, защото е сложна и защото не искат. И те именно на това се крепят.

Слави Василев

14 Коментара

защо ги пишете ТЕЗ "работи"...

преди 5 месеца

ИМА ЛИ СМИСЪЛ,безсмислието???!!ТЕЗ ХОРА СА НАЗНАЧЕНИ,А НЕ ИЗБРАНИ!!!ИМАТ СИ "защитници" и СЕ ЧУвСТвуваТ БЕЗ НАКАЗАНИ и каквото и да "свършат" нЕма ДА ИМА ПОСЛЕДСТВИЯ!!!АЙ "на здраве" НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ!!!!венZереМУУУУZ!!!!

Коментирай

защо ги пишете ТЕЗ "работи"...БЕеее...

преди 5 месеца

ИМА ЛИ СМИСЪЛ,безсмислието???!!ТЕЗ ХОРА СА НАЗНАЧЕНИ,А НЕ ИЗБРАНИ!!!ИМАТ СИ "защитници" и СЕ ЧУвСТвуваТ БЕЗ НАКАЗАНИ и каквото и да "свършат" нЕма ДА ИМА ПОСЛЕДСТВИЯ!!!АЙ "на здраве" НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ!!!!венZереМУУУУZ!!!!

Коментирай

Ало, има ли пилот в самолета?!? . . .

преди 5 месеца

Ха-ха . . . Много витиевато . . . И аз това се питам . . . Апропо, как е льотчикът, спинка ли добре . . . Той ни натресе това на главата . . .

Коментирай

И само за сведение . . .

преди 5 месеца

Ако АЗ допусна грешка с "шарлатани" . . . АЗ сам си отстранявам грешката, ЛАЙНО татково такова . . . Никога не съм искал или допускал друг да е на пангара . . . Заради моите грешки . . . ЛАЙНО . . .

Коментирай

педиекспрес нюз

преди 5 месеца

божанков е засечен на гей парада с цветя, същият букет преди това е бил в ръцете на ици хазарта

Коментирай

Зеля

преди 5 месеца

Разни психодесни дебилчета, подвизаващи се под псевдоними като "Ало, има ли пилот в самолета?!" и "И само за сведение..", дори не разбират колко отчайващо тъпи парчета са! Абе пунгаш, Президентът ли избра на изборите тези шарлатани?! Президентът ли направи "сглобката"?! Президентът ли им направи "правителството"?! Само психодесни дебили прехвърлят своята вина другиму......

Коментирай

Борис

преди 5 месеца

Президенте Радев,изритай незабавно офицера-артилерист от директорския пост в ДАНС,но не по искане на жълтопаветната сган,а заради това,че в България освен руски разузнавачи,което наистина е безспорно,но те в никакъв случай не ни желаят злото-задачите им са съвсем други, шетат необезпокоявани МИТ,КИП,МОСАД,ЦРУ,МИ-6 и кои ли още не-даже македонски цървули и албански реотани- "разузнавачи",а контраразузнаването дреме за тях.Те са истинската заплаха за националната ни сигурност.Русия НЕ НИ ЗАПЛАШВА ИЗОБЩО С НИЩО!ДАНС се е съсредоточила основно и само в/у РУСИЯ.Явно това е линията,спусната от българоубийците "мартенски кенеф"и тази Галя,ТИ знаеш от къде!А какво означават абревиатурите с главни букви,питай "великите"си съветници-селския кмет,зализания пловдивски педал,дружка на рогоносеца-съпург на "Мата Хари"и шапкарите от обкръжението ти.Хубавата Деси,предполагам,също ще те просветли!

Коментирай

Борис

преди 5 месеца

Ех,президенте Радев!Голям,непростим грях имаш,че ни натресе тия идиоти! За България ТИ! си като проклетото чудовище горби за СССР и целия соц-лагер! Спиш ли спокойно?Не сънуваш ли кошмара,който сътвори???А хубавата Деси как те понася?

Коментирай

Борис

преди 5 месеца

Г-н Иванов,Вие сте човек,който е наясно с процесите,които разлагат плътта на България.Един от тези процеси е налагането на лицето Пеевски,като фактор,който дава наклон на външно и вътрешно политическото живуркане на жалката ни държавица и това не е случайно.Явно от Козяк,респ.Държавния департамент са спуснали конкретна задача на агент "Сава"и конкретно на ДП.Каква е задачата,можем само да гадаем.Че има такава е видно от поведението на жълтопаветната сган-2013г.се скъсаха да реват с/у назначаването на Пеевски за председател на ДАНС,а сега мълчат като бити курви.Това,че коментари за ДП не се допускат говори,че негласно той е провъзгласен за "свещена крава"на българския обществено-политически живот.Според мен,той обаче е "свещена свиня",която си вре зурлата навсякъде с наше,за съжаление,мълчаливо,за презрение,съгласие!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.