Арх. Румен Русев, кандидат за кмет на “Красно село”: Детски градини за още 500 деца ще отворят врати в района

Предстои ремонт и изграждане на многофункционалната спортна зала на 51 CУ “Eлисавета Багряна“

https://svobodnoslovo.eu/politika/arh-rumen-rusev-kandidat-za-kmet-na-krasno-selo-detski-gradini-za-oshte-500-deca-shte-otvoryat-vrati-v-rayona/118105 SvobodnoSlovo.eu
Арх. Румен Русев, кандидат за кмет на “Красно село”: Детски градини за още 500 деца ще отворят врати в района

Предстои ремонт и изграждане на многофункционалната спортна зала на 51 CУ “Eлисавета Багряна“

“Първо трябва да се погрижим за най-младите жители на района – те са нашето бъдеще”. Това заяви кандидатът за кмет на “Красно село” – арх. Румен Русев при откриване на предизборната си кампания. Градоначалникът сподели, че повереният му район е известен с многобройното си младо население, но и с недостигът на места в детските градини.

 

“Ето защо в 8 ДГ ще отворим места за още 6 нови групи. Ангажирам се до един месец да се издаде разрешение за строеж на. В рамките на три месеца трябва да се избере изпълнител на строителството с обществена поръчка. И за 6-7 месеца да бъде изпълнено строителството необходимите сгради и инфраструктура за да може да се обучават в детската градина шест нови групи. Така, в рамките на само една година ще имаме места за 130 деца в градина от района”, амбицира се архитектът, който пое длъжността временно изпълняващ кмет през април т.г. и от тогава, по думите на живущи, районът значително подобри своя облик.

 

 

В кв. ,,Славия“ пък арх. Русев планира да изгради изцяло нова детска градина за още 5 групи. “Има общински имот който е отреден за детско заведение. Ще проведем обществена поръчка за проектиране и строителство. И отново за около година ще се сдобием с още 110 нови места за децата ни в район “Красно селo”, уточни той и допълни, че има и друг общински имот, отреден за строителство на детско заведение има и на ул. ,,Ген. Стефан Тошев“ в жк ,,Борово“. Там също за около година ще бъди изградена детска градина с 5 групи. Планира се детско заведение и на ул. “Леринска чука” до 142 OУ за нови  5 групи.

 

“ В рамките на следващия мандат ще обезпечим с детски заведения още над 500 деца от района”, зарича се архитектът и е уверен, че програмата за обезпечаването на грижа за най-малките е реална и осъществима.

 

“На училищата в района ще помагаме да си поддържат и обновяват страдния фонд. Като кмет ще положа всички усилия да изградим многофункционалната спортна зала на 51 CУ,,Eлисавета Багряна“, замислена преди толкова години. Проектът е готов, необходимо е да се избере чрез обществена поръчка строител”, гарантира кандидатът за кмет от ГЕРБ-СДС. Строителството на залата ще продължи около 3 месеца, допълва той.

 

 

В програмата му не са забравени и по-големите деца - в 25 ОУ, д-р “Петър Берон“ той ще продължи с ремонта и укрепването на сградата, за да стане училищната среда сигурна и приятна за учениците и преподавателите.

 

“Ще продължим да изграждаме нови детски площадки във всички квартали на района и ще поддържаме вече съществуващите - грижата за тези площадки е от изключително важно значение.

Като администратор ще помaгaм и съдействам на директорите на училища и детски градини да осъществяват своите програми”, поема ангажимент архитектът-градоустройственик, а хората на “Красно село” знаят, че той ще удържи на думата си, така както винаги е правил.

2 Коментара

Иван Пеев

преди 6 месеца

Предлагам софиянци да си изберат за кмет този, който обещае да прави деца, няма значение на кого.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.