Арман Бабикян: Бюджет 2018 е надхитряне с молива на счетоводител

https://svobodnoslovo.eu/politika/arman-babikyan-byudzhet-2018-e-nadhitryane-s-moliva-na-schetovoditel/24016 SvobodnoSlovo.eu
Арман Бабикян: Бюджет 2018 е надхитряне с молива на счетоводител

Бюджет 2018 не показа ясно политическото разписание за това накъде трябва да върви страната, накъде трябва да се променят отделни системи, какво кабинетът има намерение да стимулира и как да постигне растеж. Това заяви пред Фрог нюз политологът Арман Бабикян по повод приетия на първо четене Бюджет 2018 г.

През изминалите години, а изглежда, че и в предстоящата ще бъде така, единственото, за което се готвят управляващите, е да подценят приходите, за да могат в края на годината да рапортуват, че са останали 2-3 милиарда повече и след това да ни обясняват, че те са в резултат на прекрасната им работа и да ги похарчат без санкцията на НС. Най-вероятно това ще се случи и догодина – то представлява надхитряване с молив – с молива на счетоводител, а не с ръката на управленец.

Поведението на ДПС беше ясно обосновано, дадоха конкретни оценки и параметри от бюджета, заради които твърдят, че алтернативата на този бюджет, не е бюджетът на БСП. Изборът на лошо и по-лошо не е избор. Предложенията на левицата не са промяната, нужна на България. Може би представляват социално обслужване на интереси, но не и решения. Бюджетът е ретрограден.

В рамките на дебата за бюджета нямаше изказвания от бизнеса. Тези хора не само че никой не ги е поканил, но се крият, защото са наясно, че нямат интерес да казват това, което мислят, по простата причина, че утре ще им се наложи да работят точно с тези министри, с точно този бюджет, с точно тези програми. Когато някой не си говори с двигателя на автомобила, води разговор как изглеждат страничните огледала.

Когато видите в една страна щастливи синдикати, които охотно дават интервюта в скъпи костюми и излизат от скъпи коли, но не виждате бизнеса усмихнат, това означава, че нещата не вървят на добре.

ВОЛЯ подкрепи бюджета, но не подкрепи вота на недоверие, което означава, че работи добре с ГЕРБ. Някой чули аргументите на хората на Марешки за подкрепата на този бюджет? От лидера им до последния им представител говориха с месеци за корупцията. Между разговора и действията има едно разстояние и ВОЛЯ не можа да го премине. А сега се готви вот на недоверие по този повод и ВОЛЯ отсъства, защото може би не им харесва компанията

.

http://frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.